Life

Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Cum îți pot afecta dispozitivul

Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon poate le ai și tu instalate deja. Iată cum îți afectează dispozitivul, de fapt.
14.05.2024 | 21:09
Aplicatiile populare pe care trebuie sa le stergi de pe telefon Cum iti pot afecta dispozitivul
Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Care sunt aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon? La prima vedere pot părea sigure, însă într-un timp scurt, îți pot afecta dispozitivul. Cum e posibil așa ceva și ce spun experții?

Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon

Din păcate, hackerii au dezvoltat numeroase metode prin care pot avea acces la dispozitivele noastre. Există anumite aplicații extrem de periculoase, dar și diferite link-uri care odată accesate ne pot afecta.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon și despre care vorbim acum sunt într-o oarecare măsură similare. Ele afectează momentan doar utilizatorii de telefoane Android.

Este vorba despre niște aplicații false periculoase, care la prima vedere par sigure. Astfel, dacă ai observat brusc că pe telefonul tău au apărut copii duplicate ale unor aplicații precum Instagram, Snapchat, WhatsApp, X și Google, mai bine șterge-le de urgență.

ADVERTISEMENT

De asemenea, același lucru trebuie făcut și dacă a fost descărcată o aplicație dintr-un magazin online neoficial. Experții în securitate de la Sonic Wall au descoperit o nouă amenințare de această dată, arată Mirror.

Cum îți pot afecta dispozitivul

Se pare că hackerii se folosesc de aceste platforme extrem de populare și de aceste mărci de încredere pentru a infecta dispozitivele cu programe malware periculoase, care în final pot accesa datele personale.

ADVERTISEMENT

Aplicațiile populare pe care trebuie să le ștergi de pe telefon arată fix ca cele reale. Pictogramele de pe ecran nu diferă cu nimic, astfel că poate fi destul de dificil să îți dai seama că ai instalat o aplicație falsă.

„Aplicația malițioasă are ca scop să efectueze acțiuni dăunătoare sau să fure informații sensibile fără ca utilizatorul să fie conștient sau să-și dea consimțământul”, este avertismentul lansat de cei de la Sonic Wall.

ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama dacă aplicația este una reală sau falsă? În primul rând permisiunile cerute. Este bine să fii conștient că unele aplicații nu îți vor cere accesul la locație, la cameră, sau la microfon.

„Prin solicitarea acestor permisiuni, aplicația malițioasă urmărește să obțină controlul asupra dispozitivului victimei”, a adăugat Sonic Wall, care le recomandă utilizatorilor să fie atenți când instalează aplicații noi.

ADVERTISEMENT