News
notix pixel id

Apple cedează, în sfârșit. Piese de schimb pentru iPhone și Mac, puse în vânzare

Apple anunță că va pune la vânzare piese de schimb pentru telefoanele și computerele sale. Compania a anunțat și data de la care acestea ar putea fi disponibile.
17.11.2021 | 18:46
Apple cedează, în sfârșit. Piese de schimb pentru iPhone și Mac, puse în vânzare
Apple anunță că va pune la vânzare piese de schimb pentru telefoanele și computerele sale. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru utilizatorii de iPhone și de computere Mac. Pentru prima dată, compania a anunțat, miercuri, că va pune la vânzare piese de schimb pentru toate dispozitivele pe care le comercializează.

Așadar, persoanele care dețin astfel de dispozitive electronice pot să și le repare singure. După cum bine știm, până acum, Apple nu vindea piese originale pentru produsele sale maselor.

Acest lucru se va schimba cât de curând, conform unui anunț făcut de companie, miercuri dimineață, potrivit Markets Insider.

ADVERTISEMENT

Piesele de schimb pentru Apple, disponibile din 2022

Totuși, piesele de schimb nu vor fi puse la vânzare atât de repede pe cât și-ar dori clienții. Ele vor fi disponibile abia din 2022.

Vestea bună este că acestea vor începe să fie comercializate în prima parte a anului.

Ecranele, bateriile și camerele vor fi primele dintre ele care vor fi puse la vânzare, în timp ce alte tipuri de piese vor fi disponibile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Serviciul Self Repair al Apple o să înceapă să vândă părți componente pentru iPhone 12 și 13 de la începutul anului următor. Pentru cel mai nou Mac, ele vor fi disponibile ulterior, a mai transmis compania.

„Self Service Repair este destinat tehnicienilor individuali cu cunoștințele și experiența de a repara dispozitive electronice”, se spune în postarea Apple de pe blog.

ADVERTISEMENT

„Pentru marea majoritate a clienților, vizitarea unui furnizor profesionist de reparații cu tehnicieni certificați care folosesc piese originale Apple este cea mai sigură și mai fiabilă modalitate de a obține o reparație”, a mai arătat compania.

Apple avea deja 5.000 de furnizori autorizați și aproape 3.000 de unități independente pentru reparații cu piese originale

Decizia Apple vine după ce în 2019 a stabilit înființarea unui program prin care unităţile de reparaţii independente puteau cumpăra piesele sale de schimb, manuale de instrucţiuni şi unelte.

ADVERTISEMENT

Acum, și cumpărătorii obișnuiți vor avea acces la toate acestea.

Conform directorului de operațiuni de la Apple, compania a dublat numărul acestor locații, în acest moment fiind 2.800 de unităţi independente, pe lângă cei 5.000 de furnizori autorizaţi de reparaţii.

„În ultimii trei ani, Apple aproape a dublat numărul de locații de service cu acces la piese, instrumente și instruire originale Apple, iar acum oferim o opțiune pentru cei care doresc să finalizeze propriile lor reparații”, a spus directorul de operațiuni Apple, Jeff Williams.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri