News

Apple ar lucra la o consolă de gaming. Cu ce modele din piață ar putea rivaliza

12.05.2021 | 17:47
Apple ar lucra la o consola de gaming Cu ce modele din piata ar putea rivaliza
ADVERTISEMENT

Câteva zvonuri recent apărute pe internet sugerează că Apple ar avea în lucru o consolă de gaming. 

Apple pregătește o consolă de gaming portabilă?

Informațiile provin din postarea de pe un forum coreean, preluată ulterior și de un utilizator de Twitter. Conform postării, Apple ar avea în lucru o consolă portabilă hibridă de gaming.

ADVERTISEMENT

Cel mai important rival actual din piața consolelor ar fi Nintendo Switch. Cu toate acestea, sursa informațiilor nu este neapărat de încredere, însă ar putea exista un sâmbure de adevăr și sunt și alte câteva elemente ce adaugă veridicitate.

Astfel, noul dispozitiv s-ar baza pe un procesor nou la care Apple lucrează, în locul folosirii unuia dintre cele deja existente, fie seria A, fie seria M. Noul cip ar fi unul dedicat activităților de gaming, iar între punctele cheie se remarcă performanța sporită a plăcii video și ray tracing îmbunătățit.

ADVERTISEMENT

Mai mult, gigantul tech ar purta deja negocieri cu mai multe studiouri de jocuri video, între care și Ubisoft. Aceste studiouri ar putea dezvolta jocuri pentru noua consolă a Apple, iar unele ar putea fi chiar exclusive pentru noua platformă.

Încă nu se știe unde se va plasa această consolă între alte dispozitive ca iPad sau Apple TV. Ambele dintre acestea oferă integrare pentru serviciul Apple Arcade, dar vin și cu suport pentru mai multe controllere dedicate de gaming. Unele dintre acestea chiar se inspiră din designul Nintendo Switch, care ar fi rivalul direct al consolei Apple.

ADVERTISEMENT

În 2020, Mark Gurman de la Bloomberg relata că Apple lucrează la un nou televizor. Acesta urma să fie mai concentrat pe aspectul de gaming. Și tipsterul cunoscut ca Fudge a vorbit despre televizoarele Apple, susținând că este în lucru un televizor cu un procesor A14X.

Încă nu este clar unde se mai situează aceste zvonuri, având în vedere recenta lansare a celei de-a doua generații de Apple TV 4K. Acesta pare să fie mai degrabă un pas înapoi în materie de suport pentru gaming. Are procesor A12 Bionic, de generație mai veche, iar telecomanda Siri nu are accelerometru și giroscop, două funcții prezente pe modelul anterior.

ADVERTISEMENT

Apple nu e la prima tentativă de lansare a unei console de gaming, surprinzător sau nu. Apple Bandai Pippin a fost lansată în 1996, dar a fost un eșec și a fost scoasă din producție după întoarcerea lui Steve Jobs în companie, notează macrumors.com.

Zvonuri cu privire la reîntoarcerea la segmentul de gaming au tot circulat sporadic de-a lungul timpului, încă de atunci, dar nu s-au materializat.

Și tipsterul L0vetodream a afirmat în 2020 că Apple lucrează la un controller propriu de gaming. Informații despre interesul în zona de gaming există, însă rămâne de văzut când și mai ales dacă Apple va face (din nou) acest pas.

ADVERTISEMENT