News

În curând vei putea folosi emojiul cu un… bărbat însărcinat! Ce alte figurine sugestive îți aduce Apple pe iPhone

Apple pregătește un nou set de emojiuri pe care să le introducă pe telefoanele iPhone, iar între acestea va exista și un emoji pentru un bărbat însărcinat.
29.01.2022 | 09:15
In curand vei putea folosi emojiul cu un barbat insarcinat Ce alte figurine sugestive iti aduce Apple pe iPhone
Apple pregătește un emoji cu un bărbat gravid. Sursa foto: emojipedia.com, colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Producătorii de telefoane mobile se preocupă de multe aspecte referitoare la aceste produse, iar emojiurile nu fac nici ele excepție.

Cu toate că ai deja la dispoziție câteva sute de emojiuri pe care să le folosești, parcă uneori ai impresia că lipsește ceva și că ai vrea să exprimi un anumit sentiment, doar că nu te ajută cele deja existente.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Apple, dar și Google adaugă constant emojiuri pentru platformele iOS și Android, iar cel mai recent set de astfel de imagini colorate și sugestive vine de la compania condusă de Tim Cook.

Dacă până acum ai simțit nevoia să transmiți un emoji cu… un bărbat însărcinat, dar nu aveai posibilitatea de a face asta, iată că Apple a rezolvat această problemă odată cu update-ul iOS 15.4, pentru ale sale telefoane. Este unul dintre cele noi 37 de figuri pe care utilizatorii de iPhone le vor putea folosi începând cu această primăvară.

ADVERTISEMENT

Noile emojiuri au fost aprobate în septembrie de către Unicode Consortium, o organizație care decide care sunt noile caractere care să fie codate în standardul Unicode.

Noi emojiuri pentru utilizatorii de iOS

Emojipedia, care este parte din această organizație non-profit și care descrie toate emojiurile pe care le poți întâlni pe internet, le-a adăugat deja pe noile emojiuri Apple în baza sa de date.

ADVERTISEMENT
emoji noi apple
Noile emojiuri Apple. Sursa foto: emojipedia.com.

Astfel, a apărut și emojiul cu un bărbat însărcinat, care este destinat folosirii pentru a ilustra că există posibilitatea ca unii bărbați transexuali sau persoane non-binare să aibă sarcini și să nască.

Sigur, noul emoji poate fi folosit și în glumă pentru a ilustra un ”food baby”, anume momentul după o masă copioasă, când simți că abdomenul tău s-a mărit considerabil și poate chiar pune presiune pe nasturele de la pantaloni.

ADVERTISEMENT

Tot pentru a deservi ideii de incluziune au fost pregătite și alte noi 25 de emojiuri cu strângeri de mâini. Acestea acoperă acum toate variațiile de culoare a pielii pe care le sugerau cele cinci emojiuri originale.

Mai sunt și alte emojiuri noi dincolo de clasicele figuri și figurine. Utilizatorii de produse Apple vor putea folosi emojiuri pentru cuiburi de pasăre, flori de lotus, troli, tobogane, sau cârje, printre altele.

Noul update conține șapte figurine de tip smiley, acestea fiind cele mai multe adăugate de acum cinci ani, de la iOS 11.1.

ADVERTISEMENT
Tags: