News

Apple lansează noul sistem de operare pentru iPhone. Ce specificații are iOS 14

23.06.2020 | 17:12
Apple lanseaza noul sistem de operare pentru iPhone Ce specificatii are iOS 14
ADVERTISEMENT

Celebra companie din Silicon Valley, Apple, a anunțat în mod oficial când va fi lansat noul sistem de operare pentru smartphonurile sale. Acesta va apărea pe piață în toamnă, în același timp cu noua generație de iPhone 12, și va aduce schimbări importante pentru pasionații de tehnologie.

Tim Cook, directorul general al companiei americane, a oferit detalii prețioase despre specificațiile noului sistem de operare care se anunță unul promițător din mai multe puncte de vedere, notează Daily Mail. Așadar, compania va pune un accent important pe Widget-uri în interfața telefoanelor sale.

ADVERTISEMENT

Una dintre schimbările pe care le va avea noul sistem de operare propus de Apple se va lega de ecranul de pornire. App Library va fi o metodă mult mai simplă și mai rapidă de a organiza aplicațiile pe care utilizatorii doresc să le folosească. Acestea vor fi distribuite pe categorii.

Ce schimbări aduce noul sistem de operare pentru iPhone

Concret, aplicațiile pe care fiecare utilizator în parte le folosește adesea vor putea fi accesate mult mai ușor, printr-o simplă glisare de la dreapta la stânga. În plus, utilizatorii iPhone pot ascunde rapid toate aplicațiile pe care nu le folosesc.

ADVERTISEMENT

O altă schimbare pe care o va implementa compania americană legat de specificațiile pentru iOS 14 este legat de „Widgets”. Noul sistem de operare va permite utilizarea de widget-uri pe ecranul secundar „spotlight” la dimensiuni diferite pentru că acestea pot fi redimensionate.

De asemenea, widget-urile pot fi mutate de utilizatori pe ecranele de aplicații fiind un mod foarte simplu și rapid de a le schimba automat în funcție de obiceiurile de utilizare ale fiecăruia în parte.

ADVERTISEMENT

Picture in Picture este o altă funcție care va face parte din noul sistem de operare iOS 14. Această funcție va permite afișarea de videoclipuri deasupra altor aplicații din iOS.  În plus, clipurile video pot fi lăsate și în spate pentru a reda un alt sunet în fundal.

Siri nu va mai ocupa tot ecranul telefonului atunci când chemi asistentul virtual și în plus, va oferi posibilitatea de a înregistra vocea utilizatorului pentru a trimite mesaje audio. De asemenea, compania Apple mai spune că Siri va avea posibilitatea de a traduce în timp real direct pe dispozitiv în 12 limbi.

ADVERTISEMENT

Messages, aplicația pentru SMS și iMessage, va avea din această toamnă câteva funcții noi, având posibilitatea de a pune un pin pe conversațiile preferate și noi moduri de afișare pentru acestea.

O altă funcție este dedicată grupurilor și oferă posibilitatea de a răspunde anumitor persoane direct și un sistem de mențiuni similar cu cel de pe Facebook Messenger.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: