News

Aproape 1.000 de muncitori români, infectați cu Covid-19 la abatorul din Germania. Anunțul oficial al MAE

25.06.2020 | 12:09
Aproape 1.000 de muncitori români, infectați cu Covid-19 la abatorul din Germania. Anunțul oficial al MAE
Aproape 1.000 de muncitori români, infectați cu Covid-19 la abatorul din Germania. Anunțul oficial al MAE. Sursa foto: handlesblatt.com
ADVERTISEMENT

Aproape 1.000 de muncitori români de la abatorul de carne din Germania au fost confirmați cu noul coronavirus.

Creșterea este una accentuată, având în vedere că într-o primă fază au fost depistați circa 650 de conaționali cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Informația legată de ultimul bilanț a fost furnizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în cursul zilei de joi, 25 iunie.

Numărul muncitorilor români infectați la abatorul de carne din Germania se apropie de 1.000

Conform MAE, totalul cetățenilor români angajați la abatorul din localitatea Rheda-Wiedenbrück (Germania) care sunt infectaţi cu coronavirus a ajuns la 996. La compania respectivă muncesc aproape 4.000 de români.

ADVERTISEMENT

”În continuarea informaţiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autorităţile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, a transmis, joi, MAE, conform News.ro.

Autoritățile din Germania le asigură românilor cele mai bune condiții

Conform comunicatului MAE, tuturor românilor aflați în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

”De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului general al României la Bonn şi care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

ADVERTISEMENT

Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea un număr de 3.969 de cetăţeni români”, a precizat MAE.

Recent, autoritățile germane au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluție.

De miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infectare cu coronavirus, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri