News

Aproape 100 de bolnavi de COVID-19, externați la cerere în ultimele zile în Vrancea. Unii dintre ei, cu simptome ale bolii

16.07.2020 | 15:16
Aproape 100 de bolnavi de COVID19 externati la cerere in ultimele zile in Vrancea Unii dintre ei cu simptome ale bolii
ADVERTISEMENT

Bolnavii de COVID-19 din România continuă să fie externați, la cerere, în număr destul de mare în ultima perioadă.

Numai în județul Vrancea, în ultimele zile au ieșit din unitățile medicale aproape 100 de bolnavi infectați cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Și mai îngrijorător este faptul că printre ei se află o serie de pacienți care prezintă simptome vizibile ale bolii, ceea ce înseamnă că riscul răspândirii virusului este crescut.

Aproape 100 de pacienți infectați cu COVID-19, unii cu simptome, au fost externați la cerere în județul Vrancea

Conform News.ro, un total de 95 de bolnavi cu COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din judeţul Vrancea.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a petrecut deși aceștia aveau încă teste pozitive la zi. Și mai alarmant este faptul că unii dintre ei prezentau chiar simptome ușoară de boală.

Dintre cetățenii care au decis să părăsească spitalul, deşi nu erau pe deplin vindecați de coronavirus, 6 s-au externat numai în cursul zilei de miercuri.

ADVERTISEMENT

Unii dintre cei care au decis să plece acasă aveau, potrivit unor surse medicale, simptome uşoare de boală, însă cei mai mulţi erau fără simptome.

Sursa citată mai informează că în spitalele din judeţul Vrancea mai sunt internaţi la această oră 87 de bolnavi cu COVID-19, 8 dintre ei fiind la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Județul Vrancea, aproape 1.300 de infectări

După raportarea de joi a Grupului de Comunicare Strategică, județul Vrancea a raportat 1.282 de bolnavi de coronavirus, de la începutul pandemiei.

La nivel național, până pe 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

  • 906.015 teste de COVID-19 s-au efectuat în România de la startul epidemiei 
ADVERTISEMENT