News

Aproape 200 de percheziții în 17 județe. Persoanele vizate, bănuite de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare

04.03.2021 | 10:22
Aproape 200 de perchezitii in 17 judete Persoanele vizate banuite de evaziune fiscala abuz in serviciu si poluare
ADVERTISEMENT

Poliția Română a dat startul la aproape 200 de percheziții, joi dimineața, în 17 județe din țară și în Capitală, într-un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri.

Potrivit informațiilor furnizate de instituție, mai mulți poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș sunt implicația, joi dimineață, în percheziții în 17 județe şi în municipiul Bucureşti, la persoane fizice şi la sedii de firme.

ADVERTISEMENT

Acțiunea are loc sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, iar perchezițiile au loc în Capitală și în județele Mureș, Botoșani, Iași, Suceava, Alba, Arad, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Prahova, Sibiu, Teleorman și Vaslui.

Percheziții în 17 județe plus Capitala. Vizat, un dosar de evaziune fiscală, abuz în serviciu şi poluare

Conform comunicatului emis joi dimineața de Poliția Română, angajați din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș pun în aplicare 190 de mandate de percheziție domiciliară, în 17 județe și în București, la sediile și locuințele unor persoane fizice și juridice.

ADVERTISEMENT

Persoanele vizate de verificări sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, abuz în serviciu și poluare prin evacuare de deșeuri. De asemenea, acțiunea vizează și aspecte privind achiziții publice de materiale sanitare din perioada stării de urgență.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-2020, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate preluarea deșeurilor și predarea lor către incineratoare autorizate, cu activitate în 17 județe, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile relațiile comerciale stabilite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru a evita costurile privind incinerarea legală și înregistrarea în contabilitate a facturilor de prestări servicii, societatea în cauză ar fi evacuat în natură deșeurile preluate.

În activități ar fi fost angrenate unități medicale și societăți cu profil medical, ale căror evidențe ar fi fost trunchiate, astfel încât agentul economic în cauză s-ar fi sustras de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul la bugetul de stat: 380.000 de lei

Potrivit datelor furnizate joi, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat, până în acest moment, la 380.000 de lei. Cadrele din Poliție au la dispoziție și 5 mandate de aducere care vor fi puse în executare pe parcursul acestei zile.

Acțiunea de joi beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și la activitate participă și polițiști ai inspectoratelor din județele menționate.

ADVERTISEMENT