Aproape 3.000 de militari NATO vin în România

nato

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre NATO - Bulgaria, Canada, Polonia, România, SUA - şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace - Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina - vor participa, în perioada 27 iulie - 7 august, la exerciţiul multinaţional SABER GUARDIAN-16, ce se va desfăşura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ''Getica'' din Cincu, judeţul Braşov, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Ceremonia de deschidere a exerciţiului va avea loc pe 27 iulie, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi a şefului Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă.

"SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' şi Unităţii de Integrare a Forţelor NATO, se va desfăşura în patru etape - exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament", precizează MApN.

Potrivit sursei citate, peste 900 de militari români împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă.

"Militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina", arată MApN.

Sursă: www.antena3.ro