News

Aproape 30 de migranți au fugit dintr-un avion aterizat de urgență la Barcelona. O femeie s-a prefăcut că naște

Aproape 30 de migranți au fugit dintr-un avion aterizat de urgență pe aeroportul El Prat din Barcelona. O femeie aflată la bord s-a prefăcut că naște.
07.12.2022 | 17:00
Aproape 30 de migranti au fugit dintrun avion aterizat de urgenta la Barcelona O femeie sa prefacut ca naste
O femeie a pretins că naște, obligând un avion să aterizeze de urgență la Barcelona. Aproape 30 de migranţi au reuşit să fugă de pe aeroport. Sursa foto: captură Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un avion la bordul căruia se aflau sute de persoane, printre care și zeci de migranți, a aterizat de urgenţă la Barcelona, miercuri dimineață. Mai multe persoane au reuşit să dispară de pe aeroport, iar autorităţile cred că a fost vorba despre un plan bine organizat.

O femeie a pretins că naște, obligând un avion să aterizeze de urgență la Barcelona. Aproape 30 de migranţi au reuşit să fugă de pe aeroport

Din informațiile presei catalane aflăm că un zbor din orașul marocan Casablanca către Istanbul, Turcia, a fost deviat miercuri către aeroportul din Barcelona.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, o femeie s-a prefăcut că intră în travaliu și a cerut o aterizare de urgență. Imediat după ce aeronava a ajuns la sol, 28 de migranți au ieșit din avion și au intrat ilegal pe teritoriul spaniol, potrivit datelor Guvernului din Catalonia.

Potrivit publicației Catalan News, totul s-a întâmplat în jurul orei locale 4.30 a.m.. Zborul companiei Pegasus Airlines cu 228 de pasageri la bord a fost redirecționat către capitala catalană după ce a survolat Spania.

ADVERTISEMENT

Autoritățile aeroportuare au activat protocolul standard de securitate după ce au primit avertismentul pilotului și la fața locului au fost trimise două patrule de poliție de la Guardia Civil, una de la Policia Nacional și mai multe servicii medicale de urgență.

În momentul în care femeia era pe punctul de a debarca din avion, alți 28 de pasageri au coborât și au fugit pe pistă. Polițiștii aflați la sol au reușit să-i oprească pe 14 dintre ei, inclusiv pe femeia însărcinată.

ADVERTISEMENT

Cei 14 migranți care au scăpat, căutați de forțele de poliție spaniole

Poliția catalană a decis arestarea celor 14 persoane, inclusiv femeia însărcinată. Aceasta a fost examinată la spital şi s-a dovedit că nu intrase în travaliu.

În ceea ce-i privește pe ceilalți 14 migranți, aceștia nu au fost încă găsiți. Căutarea lor continuă și în acest moment.

ADVERTISEMENT

Cinci dintre persoanele reținute au fost urcate imediat înapoi în avionul operat de compania turcească Pegasus Airlines, în timp ce opt vor fi deportați în Maroc.

ADVERTISEMENT
Tags: