News

Aproape 500 de copii, evacuați din școală după descoperirea unui proiectil de război într-o anexă

07.05.2021 | 14:01
Aproape 500 de copii evacuati din scoala dupa descoperirea unui proiectil de razboi intro anexa
ADVERTISEMENT

Alertă la o școală din Prahova, după ce într- anexă a fost descoperit un proiectil de război. Copiii, alături de cadrele didactice au fost evacuați pentru a elimina orice pericol.

Circa 500 de copii, evacuați de la ore după descoperirea unei muniții de război

Momente de panică pentru elevii unei școli din județul Prahova. Într-o anexă a instituției de învățământ a fost găsit un proiectil din al Doilea Război Mondial, neexplodat.

ADVERTISEMENT

Ca măsură de siguranța, toți preșcolarii și elevii, dar și cadrele didactice au fost evacuate de urgență. Este vorba despre un număr de 481 de persoane.

„481 preşcolari şi şcolari, cadre didactice si personal auxiliar din cadrul Şcolii nr. 1 din Mizil au fost evacuaţi preventiv după un anunt referitor la prezenţa unui element de muniţie din cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta a fost găsit intr- o anexă a şcolii in timp ce se executau lucrări de reparaţii”, a transmis ISU Prahova.

ADVERTISEMENT

Elementul de muniție va fi detonat de specialiști

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat că elementul de muniție este ridicat în condiții de siguranță, dar și că perimetrul a fost asigurat și nimeni nu mai poate trece prin zona respectivă.

Copiii și cadrele didactice nu au fost puși în pericol în niciun moment, iar obiectul va fi păstrat de ISU Prahova până la detonarea acestuia,

ADVERTISEMENT

„S-a procedat la evacuarea copiilor și la balizarea zonei și asigurarea unui perimetru de protecție, accesul în zonă fiind în aceste momente strict interzis.

Este vorba de 481 de preșcolari, școlari, cadre didactice și personal auxiliar al Școlii nr. 1, dar și de o grădiniță, care au fost evacuate preventiv după acest anunț referitor la elementul de muniție.

ADVERTISEMENT

A fost asigurat perimetrul de protecție, acolo nu mai are voie nicio persoană. E un singur element de muniție, este vorba de o lovitură de aruncător, probabil cu calibrul de maxim 85 de cm.

Copiii nu au fost puși în pericol, nici cadrele didactice, elementul de muniție a fost găsit într-o anexă. El este ridicat în condiții de siguranță, va fi la noi în depozit până se va proceda la distrugerea lui împreună cu alte elemente de muniție. Urmează să fie ridicat. Nu cunoaștem cine a depistat acest element”, a precizat Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova.

În zonă au mai fost găsite și alte asemenea obiecte de muniție, județul Prahova fiind cunoscut pentru acest lucru, au mai spus cei de la ISU Prahova.

 

ADVERTISEMENT
Tags: