News
notix pixel id

Studiu. 70% dintre germani susțin vaccinarea obligatorie. Noi restricții au fost anunțate deja în Germania

În urma creșterii accelerate a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și a implementării unor noi restricții de izolare, se pare că opinia publică din Germania a trecut la susținerea vaccinării obligatorii.
24.11.2021 | 22:23
Studiu. 70% dintre germani susțin vaccinarea obligatorie. Noi restricții au fost anunțate deja în Germania
Studiu. Aproape 70% dintre germani susțin introducerea vaccinării obligatorii. Noi restricții au fost anunțate deja în Germania. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Majoritatea populației din Germania este în favoarea vaccinării obligatorii, arată un sondaj publicat miercuri de YouGov, informează DPA. De altfel, s-au anunțat noi restricții în această țară.

Aproape 70% din germani susțin vaccinarea obligatorie

Studiul a dezvăluit că 69% din respondenți sunt în favoarea vaccinării obligatorii, în timp ce 23% sunt contra.

Cu două săptămâni în urmă, numai 44% dintre respondenții unui sondaj YouGov asemănător au fost de acord cu ideea vaccinării obligatorii, pe când 27% dintre respondenți s-au opus.

ADVERTISEMENT

Acum 11 luni, în data de 26 decembrie, un procent de 56% din germani ar fi dorit ca vaccinarea COVID-19 sa fie opțională, la doar câteva zile după ce primele vaccinuri au fost distribuite în această țară. La vremea respectivă, doar 33% dintre cei chestionați sprijineau ideea de vaccinare obligatorie.

După ce Guvernul german a ignorat în mod constant introducerea vaccinării obligatorii pe durata primei părți a pandemiei COVID-19, în ultimele zile liderii politici germani și-au manifestat din ce în ce mai mult poziția în favoarea unei astfel de măsuri.

ADVERTISEMENT

În favoarea vaccinării obligatorii s-au exprimat oficial mai mulți lideri regionali, inclusiv primarul Berlinului, Michael Muller, precum și doi președinți de land, Volker Bouffier din Hesse și Winfried Kretschmann din Baden-Württemberg.

Ministrul german al sănătății, despre vaccinarea obligatorie: „Nu ne rezolvă problema acută”

Cu toate acestea, Jens Spahn, ministrul german al sănătății, a subliniat marți că nu vede vaccinarea obligatorie drept o măsură suficientă pentru a opri actualul val pandemic.

ADVERTISEMENT

„Nu ne rezolvă problema acută, efectul ei ar veni prea târziu”, a declarat Spahn la postul public radiofonic Deutschlandfunk.

Aproape 70% din germani sunt complet vaccinați

În prezent, un procent de 68,1% din totalul cetățenilor germani sunt complet imunizați contra acestui virus. Între landuri sunt însă diferențe mari. Spre exemplu, orașul-stat Bremen înregistrează cea mai ridicată rată de vaccinare din țară, de 79,7%, pe când landul estic Saxonia este mult în spatele acestui clasament, având o rată de vaccinare de 57,8%, după cum arată datele publicate de Institutul Robert Koch (RKI), organismul de prevenire și control al bolilor din Germania.

ADVERTISEMENT

Markus Soeder, președintele landului Bavaria, este și el în favoarea vaccinării, susținând că numai imunizarea îi va ajuta să iasă din pandemie.

„Zonele cu cele mai mici rate de vaccinare sunt zonele cu cele mai multe infectări. Adevărul este că doar vaccinurile pot să ne scoată din această pandemie”, a declarat Soeder, într-un mesaj pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Guvernele landurilor Bavaria, Saxonia și Turingia au adoptat o serie de măsuri noi, care aduc aminte de cele luate în timpul perioadelor de izolare, după ce rata crescută a infecțiilor a amenințat să afecteze grav spitalele.

Sunt anunțate noi restricții în Germania

În toată țara, cei nevaccinați se lovesc din ce în ce mai mult de restricții în viața publică. De exemplu, le este interzis să intre în cluburi, în restaurante, în localuri sau chiar în unele magazine din zonele cele mai grav afectate de valul pandemic.

De miercuri vor intra în vigoare noi restricții conform cărora vor putea merge la locul de muncă doar persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală și cele care au un rezultat negativ la un test recent. Ceea ce este valabil și pentru deplasările cu autobuzul și trenul.

Germania a înregistrat miercuri 66.884 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce reprezintă un nou record. Conform Institutului Robert Koch, pentru prima dată incidența națională pe șapte zile a depășit pragul de 400 de infecții la 100.000 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 335 de decese asociate cu COVID-19, iar numărul deceselor în Germania a ajuns la 99.768.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri