News

Aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România. Unde vor fi distribuite

Circa 700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România, luni. Ele vor fi distribuite în mai multe orașe.
24.05.2021 | 08:31
Aproape 700000 de doze de vaccin Pfizer sosesc in Romania Unde vor fi distribuite
ADVERTISEMENT

Țara noastră primește, în ziua de luni, o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer. Este vorba despre 698.490 de noi doze de vaccin ajunse în România.

Acestea vor fi livrate cu ajutorul avioanelor și destinațiile finale sunt mai multe orașe ale țării. Astfel, dozele de vaccin vor ajunge pe aeroporturi în Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

ADVERTISEMENT

700.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România

Ulterior, transportul către centrele de stocare de la nivelul fiecărui oraș va fi asigurat de firma producătoare. Este vorba inclusiv despre transportul pe cale terestră, după cum a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19.

Aceeași sursa a mai precizat că dozele de vaccin vor fi transportate în cele mai sigure condiții, în containere speciale, care conțin gheață carbonică și folie etanș.

ADVERTISEMENT

Dozele vor fi distribuite în mai multe orașe din țara noastră. Este vorba despre Capitală, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. Cele mai multe vor fi distribuite la nivelul municipiului București, iar cele mai puține vor fi duse în Timișoara.

Iată tabelul complet al distribuției dozelor de vaccin:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 231.660 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 60.840 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 60.840 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.

ADVERTISEMENT

Ținta de cinci milioane de vaccinați până la 1 iunie nu va fi atinsă

Țara noastră a recepționat, în total, 7.214.669 de vaccinuri produse de această companie, iar dintre toate acestea 5.847.392 au fost folosite pentru a imuniza cetățenii României.

Totuși, ultimele date ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor arată că țara noastră este codașa clasamentului. Astfel, acesta a stabilit că România se află pe locul 27 din 30 de țări europene în ceea ce privește persoanele vaccinateîmpotriva COVID-19 cu cel puțin o doză.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre persoanele majore. Aceleași date arată că 21 % dintre românii cu vârsta de peste 18 ani sunt vaccinați cu prima doză.

În ceea ce privește vaccinarea completă, cu ambele doze, țara noastră se află pe locul 10, după ce la începutul campaniei de vaccinare ea se afla în topul trei al țărilor europene.

Data de 20 aprilie a fost legată de vârful vaccinării, când au fost zilnic circa 60.000 de persoane vaccinate cu prima doză. Totuși, datele arată că pragul de 5 milioane de vaccinați dorit de autorități până la data de 1 iunie nu poate fi atins în ritmul actual.

ADVERTISEMENT