News

Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate. Unde a fost cea mai mare rată de mortalitate

13.05.2020 | 13:23
Aproape 90 dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel putin o comorbiditate Unde a fost cea mai mare rata de mortalitate
ADVERTISEMENT

Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus pe teritoriul României aveau cel puțin o comorbiditate.

Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate

Potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicat de Agerpres, aproape 90%, mai exact 89,3%, dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 4-10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat în judeţele Neamţ, Suceava, Bacău şi Galaţi şi în Bucureşti.

Totodată, 38% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Galaţi, Sibiu, Suceava şi Mureş şi în Bucureşti. Acelaşi raport arată că unul din şapte cazuri de infectare a fost înregistrat la personal medical.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a decis că instituirea stării de alertă este constituțională

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a comunicat că 76,6% din decese au fost la persoane de peste 60 ani şi 60,8% din persoanele care au murit au fost la bărbaţi.

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 16.002, iar numărul deceselor a ajuns la 1.016.

ADVERTISEMENT

Curtea Constituțională a decis că ordonanța privind instituirea stării de alertă este constituțională, în măsura în care  prin acest normativ nu se impun restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că românii nu vor avea trei zile niciun fel de reglementare, cu toate că Senatul a votat măsurile stării de alertă. Senatorul nu a ratat ocazia să atace Guvernul Orban, acuzându-i pe liberali că au profitat de starea de urgență pentru a face anumite lucruri necurate.

ADVERTISEMENT

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre următoarea problemă cu care se va confrunta România în lupta cu pandemia de coronavirus. Aceasta nu este reprezentată de numărul de infecții, ci de izbucnirea de noi focare.

ADVERTISEMENT