News

Aproape de tragedie în Scoția! 17 răniți după ce ultimul vapor cu abur din lume s-a ciocnit de chei

04.09.2020 | 12:40
Aproape de tragedie in Scotia 17 raniti dupa ce ultimul vapor cu abur din lume sa ciocnit de chei
ADVERTISEMENT

Aproape de tragedie în Scoția, acolo unde nu mai puțin de șaptesprezece persoane au fost rănite după ce ultimul vapor cu abur din lume s-a ciocnit de chei.

Incidentul naval s-a petrecut pe insula scoţiană Arran, în vestul țării și a fost confirmat de Paza de Coastă. Mulţi dintre răniţi au fost transportaţi la spital

ADVERTISEMENT

La bordul navei se aflau 216 pasageri şi 26 de membri ai echipajului, în momentul în care a avut loc accidentul, în portul Brodick.

Probleme pentru ultimul vapor cu abur din lume

La faţa locului au fost desfăşurate mijloace importante de salvare, inclusiv două elicoptere. Vaporul urma să sosească la Brodick la ora 17 după ce a părăsit Greenock, lângă Glasgow, în această dimineață.

ADVERTISEMENT

Unul dintre pasageri a postat pe social media o fotografie care arată arcul navei grav deteriorat. El a scris: „Chiar pe PS Waverley, când s-a lovit de debarcaderul de la Brodick. Ce mizerie la bord, multe răni, sper că toată lumea se va recupera”.

Karren Mulligan, o altă pasageră a notat: „Astăzi am călătorit pe Waverley, ceea ce a fost minunat, deoarece am așteptat 2 ani să o fac.

ADVERTISEMENT

Apoi totul s-a prăbușit. Din fericire, am reușit să scap cu câteva umflături și vânătăi, dar atât de mulți oameni au fost răniți”.

Lansat la apă în 1946, Waverley – ultimul vapor cu aburi din lume care navighează pe mare – fusese repus în serviciu în urmă cu doar două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost imobilizat un an şi jumătate în vederea înlocuirii cazanelor, precizează site-ul navei. De remarcat că Waverley este folosit strict în excursii.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: