News

Aproape jumătate din copiii României trăiesc în pragul sărăciei. Datele oficiale prezentate de UE

Uniunea Europeană nu este un continent în care toată lumea trăiește în belșug, din contră, conform datelor prezentate de Eurostat.
28.10.2022 | 07:50
Aproape jumatate din copiii Romaniei traiesc in pragul saraciei Datele oficiale prezentate de UE
Pata Rât, Cluj-Napoca. Foto: Foaia Transilvană
ADVERTISEMENT

Mai mult, România e prima într-un top al sărăciei când vine vorba de procentul de copii care nu au cu ce se îmbrăca sau ce pune pe masă.

Copiii din România, cei mai săraci din Europa

Potrivit Stiripesurse, care citează datele Eurostat, România conduce detașat acest top al țărilor unde copiii trăiesc în pragul sărăciei și al excluziunii sociale.

ADVERTISEMENT

Acești copii sau tineri sub 18 ani, întâmpină dificultăți în ceea ce privește rezultatele școlare, sănătatea și obținerea unor rezultate notabile în viață. Mai mult, mulți dintre ei au toate șansele să ajungă infractori.

Din păcate, acești copii au toate șansele să ajungă adulți la fel de săraci și excluși social, existând un risc foarte mare ca aceștia să ajungă șomeri.

ADVERTISEMENT

În Uniunea Europeană, la nivel de continent 24.4% dintre copiii cu vârsta sub 18 ani erau expuși acestui risc, în timp ce 21.1% dintre adulți se aflau în această situație. Așadar, 1 din 4 copii din Europa e sărac sau foarte sărac, iar la adulți cifra aproximativă arată că 1 din 5 oameni e sărac.

După România, țară în care 41.5% din copii sunt considerați săraci, topul e condus de Spania (33.4%) și Bulgaria (33%). Țările care stau cel mai bine la acest capitol sunt Slovenia (11%), Finlanda (13.2%) și Cehia (13.3%).

ADVERTISEMENT

În total, din cele 27 de state membre ale UE, 18 expun riscului de sărăcie copiii, mai mult decât o fac cu adulții. Cele mai mari decalaje între aceste două grupe de vârstă sunt înregistrate în Luxemburg (10.5%), România (8.7%), Spania și Austria (6.8% ambele).

Conform Salvați Copiii, ”26,5% dintre copii cresc în gospodării care nu dispun de toaletă în interiorul casei, în timp ce media europeană este de doar 1.8%”.

ADVERTISEMENT

”Statisticile ne arată că majoritatea problemelor care pun în pericol dezvoltarea sănătoasă a copiilor apar în mediul rural, unde locurile de muncă sunt puține, părinții nu au educație, lipsește accesul la servicii medicale, școlile sunt vechi și duc lipsa profesorilor de calitate”, mai menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PENSIONARI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20...
Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20 de ani
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1