News

Aproape jumătate dintre angajaţi întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă. Care sunt cele mai mari probleme

22.05.2020 | 17:04
Aproape jumatate dintre angajati intampina dificultati sa lucreze de acasa Care sunt cele mai mari probleme
ADVERTISEMENT

Un studiu realizat în țările din Europa Centrală şi de Est arată că aproape jumătate dintre angajaţi întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă.

Aproape jumătate dintre angajaţi întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă

Conform news.ro, care citează un studiu realizat de Colliers International, aproape jumătate dintre angajați spun că întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă şi simt că uneori au capacitate scăzută de concentrare.

ADVERTISEMENT

”Lucrul de acasă este o provocare pentru cea mai mare parte dintre românii care au muncit astfel în contextul epidemiologic actual. Doar 13% dintre ei spun că au spaţiu dedicat activităţii profesionale la domiciliu, la jumătate faţă de nivelul din ţările din Europa Centrală şi de Est”, se arată în studiu.

Cei mai mulţi angajați se simt izolaţi şi duc lipsa întâlnirilor cu colegii, chiar dacă munca de acasă a însemnat pentru o parte dintre ei un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională.

ADVERTISEMENT

75% dintre angajații români simt lipsa interacţiunii fizice cu colegii

”În lipsa unui birou sau a unui spaţiu de lucru dedicat în cadrul locuinţei, 45% dintre români spun că sufrageria este locul principal în care îşi desfăşoară activităţile de serviciu”, se mai notează în studiu.

În aceste condiţii, 40% dintre respondenţii spun că întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă şi simt că uneori au capacitate scăzută de concentrare întrucât în acelaşi spaţiu îşi desfăşoară activităţile şcolare sau de relaxare şi copiii lor.

ADVERTISEMENT

Întâlnirile spontane cu colegii le lipsesc cel mai mult angajaţilor din regiune atunci când lucrează de acasă (68%). În România, 75% dintre respondenţi simt însă mai ales lipsa interacţiunii fizice cu colegii pe parcursul unei zile de lucru.

44% dintre români spun că echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală s-a îmbunătăţit

Pentru 67% reprezintă o provocare faptul că nu există o delimitare clară între viaţa de la birou şi doar 42% indică întâlnirile spontane cu colegii printre aspectele care le lipsesc cel mai mult de când lucrează de acasă.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulţi respondenţi, 51% în general și 54% în România, consideră că au rămas la fel de productivi şi în perioada de lucru la distanţă, iar pentru 21% dintre respondenţii din ţările din regiune şi 23% dintre cei din România productivitatea chiar a crescut.

Totodată, 44% dintre respondenţii români spun că echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală s-a îmbunătăţit de când casa a devenit şi spaţiu de lucru, procent mai mare decât cel înregistrat în ţările din Europa Centrală şi de Est.

Studiul a fost realizat în perioada martie – aprilie în 25 de ţări prin colectare online de date în rândul a aproape 4.400 de respondenţi dintre care aproximativ un sfert din ţările din Europa Centrală şi de Est.

ADVERTISEMENT