Aproape o jumătate de milion de soldați vor fi vaccinați. Țara care a luat această decizie

Adrian Baciu   
în HotNews
27/11/2020, 16:07
Aproape o jumătate de milion de soldați vor fi vaccinați. Țara care a luat această decizie
Aproape o jumătate de milion de soldați vor fi vaccinați. Țara care a luat această decizie. Sursa foto: hepta.ro

O importantă forță militară a planetei anunță că aproape o jumătate de milion de soldați vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus, într-o amplă campanie care va debuta luna viitoare.

Rusia, țara care a anunțat deja de luni bune că ar dispune de un vaccin anti-Covid, dar unde pandemia s-a intensificat în această toamnă, anunță că 400.000 de soldați urmează să primească acest tratament.

Vineri, într-o zi în care Moscova a raportat 27.543 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, un record absolut în ultimele nouă luni, oficialii ministerului Apărării au luat decizia de a începe campania de vaccinare a militarilor.

Rusia vaccinează aproape o jumătate de milion de soldați

În contextul agravării crizei COVID-19, Armata rusă a lansat o campanie de vaccinare în rândul a aproape jumătate de milion din personalul său activ, a anunțat vineri ministrul apărării, Serghei Soigu, informează Moscow Times.

Până în prezent, peste 2.500 de soldați ruși au fost vaccinați, a dezvăluit oficialul guvernului rus. Acesta a anunță că acest număr va crește până la 80.000 către sfârșitul anului.

Potrivit sursei citate, însuși Soigu a primit vaccinul Sputnik V în septembrie, la mai puțin de o lună după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că tratamentul a primit aprobarea guvernului.

”În total, este planificată vaccinarea a peste 400.000 de militari”, a declarat ministrul rus, la o ședință a consiliului. Acesta a mai ținut să precizeze faptul că această campanie urmează un ordin din partea lui Putin.

De la startul pandemiei, peste 4.100 de soldați au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 500 au fost implicați în campanii de donare de plasmă pentru pacienții aflați în stare gravă.

Criza Covid-19 s-a accentuat în Rusia

Din septembrie încoace, Rusia a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de infecții, dar autoritățile au decis să nu impună noi lockdown-uri, optând în schimb pentru măsuri specifice în anumite regiuni.

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de COVID-19 (ceea ce o plasează pe locul 5 în lume), dintre care 27.543 numai în ultima zi.

Rusia a fost prima ţară care a introdus un vaccin contra SARS-CoV-2, înregistrând în luna august vaccinul Sputnik V. La ora actuală, vaccinul este în faza de testare pe un număr de aproximativ 20.000 de voluntari.

Închide ×