News

Aproximativ 100.000 de italieni ar putea fi infectaţi de coronavirus! Cazurile neconfirmate ar putea fi cauza răspândirii rapide, arată studiile

17.03.2020 | 21:26
Aproximativ 100000 de italieni ar putea fi infectati de coronavirus Cazurile neconfirmate ar putea fi cauza raspandirii rapide arata studiile
ADVERTISEMENT

Conform unui studiu, numărul celor infectaţi cu coronavirus în Italia ar putea fi de aproximativ 100.000 de oameni, în condiţiile în care până acum au fost depistate 30.000 de cazuri, anunţă publicaţia Il Sore 24. Totodată, cazurile neconfirmate ar putea fi cauza răspândirii rapide a COVID-19 în China. 

Aproximativ 100.000 de italieni ar putea fi infectaţi de coronavirus: “70.000 de cazuri nu sunt identificate”

“Severitatea şi rata mortalităţii sunt în mare măsură supraestimate, deoarece există cel puţin 100.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus, dintre care 70.000 nu sunt identificate, în timp ce ratele de mortalitate din Lombardia şi Emilia Romagna de aproape 10% demonstrează o supraîncărcare a spitatelor”, se arată într-un comunicat al fundaţiei Gimbe publicat de sursa citată.

ADVERTISEMENT

Italienii consideră că rata mai mare de mortalitate demonstrează faptul că sunt mult mai multe cazuri decât cele care au fost înregistrate şi conform modelului dat de China, rata de mortalitate ar trebui să fie undeva la 2,5%. În Italia, acest procent se apropie de 8%, iar doctorii din Peninsulă consideră că procentul este atât de ridicat pentru că există foarte multe cazuri nedepistate.

“Italia este pe drumul cel bun! Celelalte ţări au avut un avantaj având experienţa şi erorile pe care le-a făcut Italia”

Conform preşedintelui Gimbe, Nino Cartabellotta, Italia este acum pe un făgaş normal: “Italia este acum pe drumul cel bun şi alte ţări ale Uniunii Europene şi Statele Unite nu mai trebuie să piardă timpul şi să introducă măsuri preventive”. 

ADVERTISEMENT

Italienii consideră că în acest moment Franţa, Spania şi Germania duc aceeaşi bătălie ca şi Italia, doar că 7-9 zile în urma peninsularilor şi de aici există şi diferenţa de cazuri: “Toate ţările au avut oportunitatea de a lua măsuri în avans văzând filmul italian cum s-a derulat. Regulile privind păstrarea distanţei şi toate celelalte măsuri de izolare luate ar trebui să le dea un avantaj având deja experienţa şi erorile pe care le-a făcut Italia”, a spus Cartabellotta, conform Il Sore 24.

Cazurile neconfirmate, cauza răspândirii rapide: 86% dintre cei care sufereau de coronavirus nu au fost depistaţi în China

De altfel, într-un articol publicat de South China Morning Post, un studiu realizat în Wuhan indică faptul că 86% dintre cei care sufereau de coronavirus au fost nedepistaţi în cele două săptămâni înainte ca oraşul Wuhan să fie închis. Aceşti pacienţi care nu prezintau simptome de coronavirus ar fi infectat 79% din totalul pacienţilor confirmaţi de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Aceste infecţii nedetectate prezintă adesea simptome uşoare, limitate sau fără simptome şi, prin urmare, nu sunt recunoscute. În funcţie de contagiozitatea şi numărul lor, pot expune o parte mult mai mare a populaţiei la virus decât s-ar întâmpla altfel.

Această proporţie uriaşă de infecţii nedetectate, mulţi dintre ei având simptome moderate, par să fi facilitat răspândirea rapidă a virusului în China”, se arată într-un raport publicat de specialistul din Columbia University, Universitatea din Hong Kong, Imperial College London, Tsinghua University şi Universitatea din California.

ADVERTISEMENT

Italia, procent uriaş de persoane decedate în raport cu numărul de îmbolnăviri: procentul se apropie de 8%

China a fost epicentrul pandemiei de coronavirus. S-au înregistrat 81.058 de cazuri în China şi s-au înregistrat 3230 de decese, 68.798 dintre pacienţi fiind declaraţi sănătoşi. Italia este pe locul doi în lume la numărul de îmbolnăviri, 31.506 cazuri.

Însă, spre deosebire de China în Italia s-au înregistrat 2503 decese, al un număr de aproape 3 ori mai mic de îmbolnăviri ca şi în China. Totodată, în Italia s-au înregistrat până acum 2941 de vindecări de Coronavirus. Iar faptul că sunt atât de multe decese în Italia raportat la numărul de îmbolnăviri îi face pe specialiştii de la Gimbe Fundazione să spună în Italia sunt mult mai multe cazuri nedocumentate, adică aproximativ 70.000.

  • 217 cazuri s-au înregistrat în România
  • 7.865 de decese din cauza coronavirusului există la nivel global

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit...
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit Bucureştiul "unul dintre cele mai cool orașe din Europa"
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Un nou scandal în familia Șoșoacă. Senatoarea este acuzată de agresiune
Un nou scandal în familia Șoșoacă. Senatoarea este acuzată de agresiune
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”