News

Aproximativ 400.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 sunt aduse din Turcia. Transportul se face pe cale aeriană

15.05.2020 | 15:57
Aproximativ 400000 de masti de protectie tip FFP2 si FFP3 sunt aduse din Turcia Transportul se face pe cale aeriana
ADVERTISEMENT

Aproximativ 400.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 vor fi aduse, vineri, din Turcia cu o aeronavă militară C-130 Hercules.

Aproximativ 400.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 sunt aduse din Turcia

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, o aeronavă a Forţelor Aeriene Române execută, vineri, un zbor pentru aducerea în România a unor echipamente de protecţie medicală din Turcia, constând în aproximativ 400.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3.

ADVERTISEMENT

Acestea au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Masca de protecție a devenit obligaatorie în România

O altă serie de 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 a ajuns din Turcia în țara noastră o aeronavă C-27 J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române la începutul lunii mai.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis a anunțat că principala măsură luată pentru starea de alertă este obligativitatea purtării măștii de protecție în aanumite condiții.

ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta oferă o serie de sfaturi privind utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Nu toată lumea cunoaște regulile prin care aceste echipamente pot fi purtate în următoarea perioadă.

Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa avertizează populația că nu toate măștile aflate în comerț protejează împotriva coronavirusului. Mai mult, unii producători încearcă să plaseze pe piață aceste produse pentru a scăpa de ele, nu pentru că ar fi utile.

ADVERTISEMENT

Masca de protecție va deveni un accesoriu tot mai des întâlnit în România, dar angajații din unitățile comerciale vor fi nevoiți să o poate tot timpul la locul de muncă și să o schimbe la o distanță de patru ore.