Sport

Ar fi fost „trădarea” secolului în fotbalul românesc. Gheorghe Hagi, la un pas să preia Dinamo

Cu două decenii în urmă, Gică Hagi a fost extrem de aproape să devină antrenorul lui Dinamo. Cristi Borcea susține că bătuse palma cu „Regele”.
26.08.2021 | 21:36
Ar fi fost tradarea secolului in fotbalul romanesc Gheorghe Hagi la un pas sa preia Dinamo
ADVERTISEMENT

Chiar dacă acum conduce destinele Farului și visează să o transforme într-o adevărată forță a fotbalului românesc, cariera lui Gheorghe Hagi putea lua o cu totul altă turnură. Asta dacă dădea uitării trecutul roș-albastru de la Steaua și accepta să antreneze rivala Dinamo.

Cristi Borcea susține că tratativele s-au purtat în 2001, imediat după înlăturarea „Regelui” de la echipa națională, care pierduse dramatic barajul cu Slovenia și se vedea nevoită să privească de la televizor următoarea ediție a Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

Din motive asupra cărora planează în continuare misterul, mutarea a picat, iar actualul patron și antrenor al „marinarilor” a ales să meargă în Turcia, la Bursaspor și apoi la Galatasaray.

Gică Hagi a fost foarte aproape să antreneze Dinamo

O spun în premieră! Mă pusesem de acord cu Hagi ca să fie antrenorul lui Dinamo, am discutat cu el după ce a plecat de la echipa națională. Eu am rămas fascinat de el.

ADVERTISEMENT

Este un bun național! Am fost fascinat de el ca jucător și ne-a făcut mândri. El știa mult mai bine jucătorii decât mine și decât șeful de la centrul de juniori. Atunci mi-am dat seama că o să reușească și ca antrenor.

Hagi trebuie să fie admirat. El și-a amanetat toată averea, și-a sacrificat tot. Ce a făcut Hagi a fost ca la ruletă. El nu se ocupă numai de antrenorat, ci de toate problemele clubului.

ADVERTISEMENT

El și-a amanetat tot pentru a face performanță și a investi în centrul de juniori. Rezultatele s-au văzut când a coborât el la prima echipă”, a declarat Cristi Borcea pentru Prosport.

Planul incredibil al „Regelui”. Ce vrea să construiască pe cele 7 hectare cumpărate

În altă ordine de idei, după fuziunea Viitorului cu Farul, Gheorghe Hagi intenționează să pună bazele uneia dintre cele mai importante academii din fotbalul european. Potrivit fostului său coleg din Generația de Aur, Ioan Ovidiu Sabău, cu cele șapte hectare de pământ achiziționate anul trecut, „Regele” va dubla numărul terenurilor de antrenament și va realiza alte 8, astfel încât să ajungă la nu mai puțin de 16. Și stadionul din Ovidiu va suferi modificări importante.

ADVERTISEMENT

Urmează să se facă un stadion cochet, cu altă capacitate. Știu și ce a mai făcut Gică. Opt terenuri de fotbal. Pe lângă baza sportivă, încă opt terenuri de fotbal va face. A mai cumpărat nu știu câte hectare.

A achiziționat terenul și va mai face încă opt terenuri de fotbal. Acesta e proiectul. Vor fi 16 terenuri de fotbal, la un club ca Viitorul. M-am întâlnit cu el și îmi spunea de investițiile care vrea să le facă și l-am văzut cât de pasionat și de încântat este când vorbește de infrastructură și că va crea condiții super pentru ce înseamnă Centrul de Copii.

Este de nivelul academiilor foarte mari. Va fi gata și hotelul, unde vor fi cazați, unde vor mânca. Este de apreciat gestul lui Gică, pentru că a dat această echipă orașului.

Nu știu cine ar fi făcut, cred că e unicat în lume. Să vină cineva să-ți ofere pe tavă această echipă. A clădit-o, a investit atât de mult și o oferă orașului. Sper să se aprecieze acest gest”, a dezvăluit Sabău.

ADVERTISEMENT