Sport

Ar fi lovitura verii în Liga 1! Rapid, aproape de transferul unui fost star al lui Lyon și PSG: „Negociem de o lună”

Cu doar câteva zile până la încheierea perioadei de mercato, alb-vișiniii forțează aducerea lui Hatem Ben Arfa. Agentul care intermediază discuțiile a oferit mai multe detalii pe marginea subiectului.
03.09.2021 | 17:22
Ar fi lovitura verii in Liga 1 Rapid aproape de transferul unui fost star al lui Lyon si PSG Negociem de o luna
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a adus nu mai puțin de 10 jucători în această vară, Rapid nu are de gând să se oprească aici. Președintele Daniel Niculae încearcă, pe ultima sută de metri, având în vedere că perioada de mercato pentru Liga 1 se închide duminică, 5 septembrie – să dea o puternică lovitură de imagine.

Potrivit impresarei Liubliana Nedelcu, de aproape o lună se poartă negocieri pentru transferul lui Hatem Ben Arfa, nimeni altul decât mijlocașul care până mai ieri făcea senzație atât în Ligue 1, la PSG sau Lyon, cât și în Premier League, la Newscastle.

ADVERTISEMENT

Cum nu îi pot oferi un salariu care să rivalizeze, de pildă, cu o ofertă venită din partea unei echipe din Champions League, alb-vișiniii mizează pe emulația creată odată cu revenirea în elita fotbalului românesc după o absență îndelungată, mai ales că francezului i-a plăcut mereu să fie un răsfățat al tribunelor.

Rapid încearcă o adevărată lovitură de imagine. Hatem Ben Arfa, dorit în Giulești

Văd această ştire peste tot! Nu ştiu cum s-a aflat că negociem cu Hatem de o lună şi nu s-a decis, însă nu a spus ”nu” deocamdată.

ADVERTISEMENT

Eu mai am în acest moment o ofertă pentru el de la o echipă care joacă Champions League şi de la Ferencvaros. Însă Rapid este Rapid. I-am transmis şi lui şi impresarului atmosfera senzaţională din Giuleşti şi chiar au fost impresionaţi.

Să sperăm că Rapid va fi echipa câştigătoare. Nico într-adevăr este cel mai bun preşedinte din Liga 1 şi încearcă să aducă la Rapid calitate. Îl felicit şi pe această cale!”, a reacționat Liubliana Nedelcu, prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Victor Angelescu: „Nu am vorbit despre asta și nu cred că e cazul”

În schimb, patronul Rapidului neagă tratativele și susține că nu ar putea satisface pretențiile financiare ale jucătorului care în 2010 se transfera de la Lyon la Marseille în schimbul a 12 milioane de euro, ca mai apoi să ajungă în Premier League, Newcastle, pentru 6 milioane de euro.

Nu cred că avem noi puterea să-l aducem pe Ben Arfa. Nu cred că este cazul, nu am vorbit despre asta și nu cred că e cazul. Cred că mai are ani de jucat și sunt echipe care-i pot oferi un salariu mult mai mare decât cel pe care putem să i-l oferim noi.

ADVERTISEMENT

Vindem tricouri și fără Ben Arfa, nu e o problemă. Nu cred că s-ar vinde, nu există să vinzi 100.000 de tricouri cu un jucător în România”, a declarat Victor Angelescu la Pro X.

Până acum, în Giulești au ajuns 10 jucători noi: Al. Albu (Chiajna), Săpunaru (Kayseri), Cl. Belu (Hermannstadt), Ljuban Crepulja (Astra), Nicolae Carnat (CFR Cluj), Dragoș Grigore (Ludogoreț), Junior Morais (Gaziantep), Romario Moise (Astra Giurgiu), Younes Marzouk (Chiasso) și Albert Stahl (Astra).

CV-ul impresionant al lui Ben Arfa:

  • 5 titluri de campion al Franţei, 4 cu Lyon şi unul cu Marseille
  • 3 Cupe ale Franţei, câte una cu Stade Rennais, PSG şi OL
  • 3 Cupe ale Ligii Franţei, două cu PSG şi una cu OL
  • 7 Supercupe ale Franţei, cu OM, OL şi PSG
  • 418 meciuri și 74 goluri pentru echipele de club
  • 15 meciuri și 2 goluri pentru naționala Franței, în perioada 2007-2015
ADVERTISEMENT