Ar trebui să adăugăm un ou la fiecare salată pe care o mîncăm. Iată de ce

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
28/07/2016, 12:13
Ar trebui să adăugăm un ou la fiecare salată pe care o mîncăm. Iată de ce

Este cunoscut faptul că toate verdeţurile sunt o sursă mare de nutrienţi dar ajută la menţinerea siluetei. Totuşi, un studiu a dezvăluit că oul poate aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potenţează absorbţia de carotenoide (pigmenţi care conţin vitamina A) a corpului uman.

Concret, potrivit revistei de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor. “O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină şi licopen. Lipidele pe care le conţine oul potenţează absorbţia de carotenoide”, afirmă nutriţionistul Wayne Campbell.

Sursa: Realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×