Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

„Ar trebui să rămână Edi Iordănescu la națională?”. Gică Hagi, răspuns clar: „A creat un grup”

Gică Hagi a vorbit despre echipa națională și despre Edi Iordănescu după victoria incredibilă de la EURO 2024 cu Ucraina, scor 3-0.
19.06.2024 | 12:09
Ar trebui sa ramana Edi Iordanescu la nationala Gica Hagi raspuns clar A creat un grup
Gică Hagi, despre Edi Iordănescu după victoria cu Ucraina. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

După România – Ucraina, scor 3-0, se discută deja despre viitorul strălucit pe care selecționerul și “tricolorii” îl pot avea la finalul campaniei de la EURO 2024. În cadrul show-ului FANATIK LA EURO, Gică Hagi a analizat echipa națională și a vorbit și despre Edi Iordănescu.

„Ar trebui să rămână Edi Iordănescu la națională?”. Gică Hagi, răspuns clar: „A creat un grup”

Gică Hagi a vorbit despre echipa națională după victoria frumoasă cu Ucraina, dar și despre Edi Iordănescu. “Regele” l-a lăudat pe selecționer pentru faptul că a reușit să creeze un grup unit care a început să facă performanță.

ADVERTISEMENT

Însă, Gică Hagi nu a vrut să dea un verdict legat de viitorul lui Iordănescu Jr. Fostul mare internațional este de părere că alegerea selecționerului legată de viitorul său îi aparține în mod clar și că nu ar trebuie să se ia după ce spun oamenii din jur.

“Nu am să spun eu ce ar trebui să facă Edi. În situația asta nu trebuie să zicem noi sau să povestim despre asta. El știe cel mai bine, el trebuie să decidă pentru el, la fel ca jucătorii. Ei știu ce este cel mai bine pentru ei, deciziile trebuie să le aparțină întotdeauna lor, pentru fiecare decide pentru el.

ADVERTISEMENT

E clar că avem un grup, 100%. Dacă vrei să ai viitor, trebuie să investim în copii. E simplu. Astăzi e unul, mâine este altul. A fost o echipă care a făcut o performanță mare. Avem jucători valoroși cu care s-a realizat un colectiv foarte bun și toți țin unii la alții și au grijă de ei. 

Asta pentru că au jucat de mici împreună. Majoritatea se cunosc și se cunosc și cu cei care au experiență. Este o generație și un grup care s-a construit bine și care arată foarte bine.

ADVERTISEMENT

Așteptăm meciurile următoare, unde vor fi noi provocări și trebuie își dorească să devină mai buni și să crească mai mult. Până acum a fost o victorie frumoasă și după aceea să treacă grupa, să vină următorul meci și tot așa. Toate trebuie să fie luate în parte”, a declarat Gică Hagi în cadrul show-ului FANATIK LA EURO.

Gheorghe Hagi a analizat România – Ucraina 3-0

“A fost totul perfect. Interpretarea tactică, cât și lucrul individual al jucătorilor. Au făcut un meci foarte bun tactic, au pregătit bine meciul. Când faci bine în teren, vine rezultatul cu un jucător sau altul în diferite momente care iese în evidență și face diferența.

ADVERTISEMENT

Goluri frumoase, așa se joacă la turnee finale. La Europene și Mondiale, toate echipele sunt periculoase, trebuie să dai mai mult, tot ce ai mai bun. Au făcut ambele faze foarte bine. N-avem de ce să exagerăm. Spunem adevărul, ce s-a întâmplat.

Un meci fantastic, copiii merită. Le va da în continuare încredere în tot procesul de creștere și de a ajunge la performanțe foarte mari. Staff-ul și antrenorii care plănuiesc tot ce înseamnă tactică și strategia de meci, e clar că au fost buni.

E greu să crezi și pe teren când o vezi, că e Campionat European. Echipele sunt echilibrate, dar eu am declarat acum o lună, vom face șase puncte. Vom câștiga primele două meciuri, păream prea încrezător, cum îmi place mie să fiu”, a mai spus Gheorghe Hagi.

Discursul lui Gică Hagi după România - Ucraina 3-0

ADVERTISEMENT
7,20 este cota oferită de BETANO pentru „2 solist” la meciul Belgia - România