Vești bune pentru românii care lucrează în Anglia. Începând de marți, 1 octombrie, a intrat în vigoare noua lege a bacșișurilor care le interzice firmelor să mai păstreze banii pe care angajații lor îi primesc de la clienți.
Sunt vizați de noua lege proprietarii de restaurante, puburi, hoteluri, cafenele, saloane de coafură și firmele de taxiuri, care nu vor mai putea să rețină bacșișurile sau taxele de serviciu plătite de clienți în numerar sau cu cardul angajaților lor.
Acest lucru va genera o creștere substanțială a veniturilor a peste trei milioane de angajați din Anglia care la finalul zilei de lucru vor pleca acasă cu toți banii primiți de la clienții lor.
Deși noua lege a fost primită cu bucurie de ospătarii, taximetriștii și curierii din această țară, patronii firmelor vizate nu s-au arătat la fel de entuziasmați, scrie ziarulromânesc.
Aceștia susțin că foarte multe afaceri mici ar urma să fie împovărate de costurile sumplimentare care sunt în prezent acoperite de bacşişuri.
De asemenea, foarte multe voci susțin că pentru a face față schimbărilor, proprietarii micilor afaceri s-ar putea să fie nevoiți să majoreze prețurile.
Mai mult, experții avertizează că afacerile care foloseau până acum bacșișurile sau taxele de serviciu pentru a-și plăti angajații vor fi nevoite să își găsească alte surse pentru a acoperi salariile lor, iar acest lucru le-ar putea afecta semnificativ profitul.
Kate Nicholls, CEO al organizației UK Hospitality, a declarat că afacerile au început să se pregătească treptat pentru această schimbare încă de când reprezentanții guvernului au prezentat proiectul de lege, și împreună cu sindicatele vor adopta un cod de bune practici.
Legea bacșișurilor a intrat în vigoare, în Anglia, la mai bine de opt ani de când au apărut primele discuții despre interzicerea reținerii de către patroni a banilor primiți de angajați.