Cele mai citite

A refuzat să meargă în Arabia Saudită şi pierde o grămadă de bani! Motivul incredibil

Protest inedit. Renunţă la două titluri mondiale şi la o grămadă de bani din cauza discriminării din Arabia Saudita!
Autor: Alex Bradescu | 27.12.2017 | 10:56
A refuzat să meargă în Arabia Saudită şi pierde o grămadă de bani! Motivul incredibil

Jucătoarea ucraineană de şah Anna Muziciuk, deţinătoarea titlului mondial la şah rapid şi la şah blitz, a refuzat să participe la o competiţie care se desfăşoară în Arabia Saudită. Sportiva a făcut acest gest în semn de protest faţă de modul cum sunt tratate femeile în una din cele mai stricte ţări islamice. 

“Voi pierde două titluri mondiale pentru că am decis să nu merg în Arabia Saudită. Am decis să nu port abaya, să nu fiu însoţită când ies afară, să nu mă simt o creatură inferioară. În urmă cu exact un an, am câştigat aceste două titluri şi eram cea mai fericită persoană din lumea şahului, dar de această dată mă simt rău”, a scris Muziciuk pe pagina sa de facebook. 

Arabia Saudită i-ar fi adus şi o grămadă de bani!

Campioana din Ucraina afirmă că, pe lângă şansa de a îşi apăra cele două titluri mondiale, ar fi putut să câştige bani cât ar fi făcut în mai bine de un an de concursuri dacă ar fi participat la competiţia care se va desfăşura în Arabia Saudită, însă principiile sale de viaţă au făcut-o să reununţe şi la o sumă importantă. 

“Sunt pregătită să îmi respect principiile şi să lipsesc de la competiţia la care aş fi putut să câştig mai mult decât câştig la 12 concursuri. Este deranjant, dar cel mai supărător este că aproape nimănui nu îi pasă”, a fost declaraţia Annei Muzinciuk. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!