Sporturi

Arabii pun la bătaie 480.000.000 de euro pentru următorul meci al lui Tyson Fury. „Sportivii se duc acolo unde sunt banii”

25.02.2020 | 17:25
Arabii pun la bataie 480000000 de euro pentru urmatorul meci al lui Tyson Fury Sportivii se duc acolo unde sunt banii
ADVERTISEMENT

Tyson Fury l-a învins pe Deontay Wilder și a devenit campion de necontestat la categoria grea. Următorul adversar al lui Fury e deocamdată necunoscut, însă Arabia Saudită oferă deja 480 de milioane de euro pentru a organiza meciul, oricare ar fi acesta.

Patru membri ai familiei roiale din Arabia Saudită au văzut din tribune, în MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, special pentru a încerca să aducă meciul la ei în țară.

ADVERTISEMENT

Arabia Saudită vrea să organizeze următorul meci al lui Tyson Fury

Deontay Wilder, învins prin K.O. în runda a 7-a, a declarat deja că-și va activa clauza pentru o revanșă, astfel că sunt șanse mari să avem parte de al treilea meci între Fury și Wilder.

Ca și plan alternativ , Fury se gândește să lupte cu Athony Joshua, în cazul în care meciul dintre el și Deontay nu ar mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Indiferent care va fi meciul, un lucru e cert: arabii vor să organizeze cu orice preț partida eveniment și pun la bătaie aproape 500.000.000 de euro.

Londra și SUA, printre potențialele locații ale meciului

Conform publicației The Sun, prințul Khaled a fost mandatat de către Mohammed bin Salman să aducă evenimente sportive majore în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, promotorul lui Fury, Frank Warren, visează ca al treilea meci dintre Fury și Deontay Wilder să se dispute la Londra, în fața fanilor britanici.

„Într-un scenariu de vis ar trebui să se dispute la Londra, dar ei sunt sportivi de performanță. Au cariere scurte, se vor duce unde sunt banii. Nu știu unde se va desfășura, unde vor fi banii. Boxerii vor alege, ei intră în ring”, a explicat Warren.

ADVERTISEMENT

Conform contractului semnat de Fury și Wilder, revanșa ar trebui să aibă loc pe 18 iulie, însă ar putea fi amânată până la finele lui octombrie. Promotorul Bob Arum susține că meciul va avea loc în SUA.

  • 5 milioane de dolari a câștigat Tyson Fury pentru meciul cu Deontay Wilder
ADVERTISEMENT