Sport

Arabii schimbă noi reguli pentru a-l transfera pe Lionel Messi de la PSG. Alte vedete din fotbalul european sunt vizate

Șefii fotbalului din Arabia Saudită și-au propus să schimbe o serie de reguli pentru a-l transfera pe Lionel Messi de la PSG.
27.01.2023 | 15:25
Arabii schimba noi reguli pentru al transfera pe Lionel Messi de la PSG Alte vedete din fotbalul european sunt vizate
Saudiții vor să modifice regulile pentru a facilita transferul lui Messi în Pro Saudi League. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Al Nassr, la începutul anului, le-a deschis apetitul saudiților, care nu mai cataloghează drept imposibil, transferul lui Lionel Messi în Arabia Saudită. Șefii fotbalului din Pro Saudi League urmează să schimbe o serie de reguli pentru a-i permite argentinianului și altor vedete din fotbalul european să vină în zona Golfului.

Arabii vor să schimbe regulile pentru a permite echipelor să transfere mai mulți jucători străini

Lionel Messi i-a fermecat pe saudiți în amicalul de lux dintre echipa formată din jucători de la Al-Hilal și Al Nassr și PSG. În încercarea de a-l aduce pe proaspătul campion mondial în Orientul Mijlociu, șefii din Pro Saudi League, prima ligă de fotbal din Arabia Saudită, sunt dispuși să schimbe regulile.

ADVERTISEMENT

Cluburile saudite au în prezent posibilitatea să legitimeze șapte transferuri ale unor jucători străini. Astfel, intenția oficialilor saudiți este de a crește acest număr la opt pentru a permite mai multor vedete din fotbalul european să joace în Pro Saudi League, anunță ESPN, citat de Daily Mail.

Cu siguranță, toată atenția se îndreaptă spre Lionel Messi, care a strălucit la Cupa Mondială din Qatar cu naționala Argentinei. Potrivit sursei menționate, mai multe cluburi din prima ligă a Arabiei Saudite sunt interesate de jucătorul lui PSG.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Lionel Messi la PSG expiră la finalul sezonului

Înțelegerea dintre Lionel Messi și PSG expiră pe data de 30 iunie 2023, iar „decarul” Argentinei nu a luat până în acest moment vreo decizie oficială. La scurt timp după ce Argentina a câștigat Cupa Mondială, președintele campioanei Franței, Nasser Al-Khelaifi, mărturisea că a ajuns la o înțelegere verbală cu Leo Messi.

Totuși, faptul că nu a fost anunțat oficial nicio prelungire le dă speranțe saudiților. În ultima vreme, s-a vehiculat o posibilă ofertă a celor de la Al-Hilal pentru Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Saudiții ar fi fost dispuși să-i ofere argentinianului un contract de 278.000.000 de euro, devenind cel mai bine plătit jucător din istorie. În prezent, Cristiano Ronaldo deține recordul. Starul lusitan încasează la Al Nassr 200.000.000 de euro pe sezon.

Saudiții sunt pe urmele lui Leo Messi

Totodată, s-a vehiculat că Al Ittihad se pregătește să doboare contractul record pus pe masă de Al-Hilal și să-i ofere lui Lionel Messi 348.000.000 de euro, sume de-a dreptul colosale.

ADVERTISEMENT

Un lucru este cert, dacă Lionel Messi va face pasul în Arabia Saudită, rivalitatea dintre septuplul Balon de Aur și Cristiano Ronaldo se va reaprinde. Cei doi s-au aflat față în față în amicalul de lux de pe King Fahd International Stadium.

Cristiano Ronaldo, fără gol într-un meci oficial la Al-Nassr, a marcat de două ori în partida de pregătire, în timp ce Lionel Messi a deschis scorul în minutul trei pentru PSG.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1,30 este cota pentru „total goluri PSG: peste 1,5” la meciul PSG – Reims. 

ADVERTISEMENT