News

Arad, oraşul cu cea mai modernă infrastructură din România! Cu ce se laudă localnicii

13.04.2019 | 12:32
Aradul se lauda ca este cel mai modern oras din Romania

Arădenii se laudă cu cea mai modernă infrastructură din România. Oamenii spun că orașul lor este unul european, cu legături bine gândite cu celelalte țări din Europa. Secretul este absorbția de fonduri europene. S-au îmbunătățit rețelele de canalizare, de transport în comun, s-a modernizat iluminatul public, dar s-au îmbunătățit și condițiile din școli.

Aradul a devenit unul dintre cele mai moderne orașe din România

Primarul Gheorghe Falcă spune că însă nu se va opri aici. „Suntem singurul oraş conectat la reţelele europene, suntem singurul oraş care are tren de mare viteză de 160 km/h, suntem singurul oraş care are o gară modernă, suntem singurul oraş care în acest moment are la dispoziţie trei mii de locuri de muncă pentru cetăţeni”, a declarat edilul Gheorghe Falcă, pentru digi24.ro.

Cetățenii sunt mulțumiți de schimbările care au fost făcute orașului în ultimii ani. „Eu cred că avem un oraș frumos, pe care trebuie noi să-l îngrijim, nu să cerem doar autorităților să-l îngrijească. Avem pistă de biciclete, bineînțeles că la drumuri se mai poate lucra, dar plus, minus este bine în Arad”.

Arad oras modern
Municipalitatea din Arad vrea sa atraga 140 de milioane de euro din finduri europene, in 2019

Municipalitatea vrea să atragă anul acesta 120 de milioane de euro din fonduri europene

Administraţia locală din Arad și-a propus pentru anul acesta să atragă fonduri europene de nu mai puțin de 140 de milioane de euro, pentru a continua modernizarea oraşului. Municipalitatea vrea să mai cumpere 28 de tramvaie moderne, după cele şase deja cumpărate, care circulă pe aproape 40 de kilometri de şine modernizate în ultimii patru ani.

„Transportul este fără doar şi poate, nici o problemă, este foarte bun, condiţiile sunt deosebite, suntem multumiţi”, a declarat un localnic pentru digi24.ro.

Localnicii sunt foarte mulțumiți și de autostradă! „Legătura cu autostrada mi se pare că e foarte optimă față de orașul Timișoara, iar în rest mi se pare că arată bine orașul, oraș vestic, european, totul e în regulă din punctul meu de vedere”, a mrturisit un localnic. „Autostrada îi foarte bună, e foarte bună, pentru că dacă vrei să mergi în Timișoara sau în altă parte, nu mai mergi pe șoseaua națională, să fie aglomerație, eu știu, e foarte bună autostrada”, este de părere un alt locuitor al Aradului.

Arădenii au însă și alte solicitări către municipalitate. „Nu mai este ștrand, nu mai este nimic, nu mai este…n-ai unde să te distrezi, avem doar cazinouri și șaormerii în oraș, atât. În rest, nu mai găsești altceva”, a spus un alt localnic, pentru digi24.ro.