News

Aradul începe campania de vaccinare la domiciliu a tuturor cetățenilor. Cum se pot programa doritorii

27.04.2021 | 20:55
Aradul incepe campania de vaccinare la domiciliu a tuturor cetatenilor Cum se pot programa doritorii
ADVERTISEMENT

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a explicat marți, la B1TV, modalitatea în care în oraș va începe campania de vaccinare la domiciliu a tuturor cetățenilor care manifestă această intenție, dând informații și despre cum se pot programa aceștia.

În urmă cu câteva zile, a fost deschis primul centru de vaccinare drive-thru din România, la Deva, iar edilul Aradului a explicat că va implementa cât de curând acest sistem și în orașul pe care îl administrează.

ADVERTISEMENT

Luni, 1.354 de pacienți erau internai în secțiile de terapie intensivă din România, aflându-se în stare severă sau gravă, conform datelor oficiale publicate de către autorități.

Aradul începe vaccinarea la domiciliu. Cum se pot înscrie doritorii

“Nu facem nicio discrimare, lucrăm pe trei paliere: de mâine avem și noi un drive-thru într-un loc aglomerat din oraș, facem și maraton, chiar în sediul primăriei, dar mergem și în întâmpinarea oamenilor cu echipele mobile formate, care au avut misiunea asta și până acum, dar au mers doar la solicitarea persoanelor.

ADVERTISEMENT

Cu voluntari, așa cum se adunau semnături, liste, așa se va face și acum: cy nume, adresă și număr de telefon.

Iar la acel număr de telefon specialiștii vor suna și, de comun acord cu persoana, vor stabili ziua, ora, dacă dorește doar ea, dacă doresc mai mulți din familie, cu ce vaccin doresc.

ADVERTISEMENT

E o acțiune de a veni noi spre oameni, există o categorie destul de largă care poate nu știu să se programeze, nu au avut timp și au amânat, de aceea venim în întâmpinarea lor.

Nu ne deranjează orice influencer care poate să promoveze, și noi avem pliante și campaniii de informare în mijloacele de transport public.

ADVERTISEMENT

Avem o înțelegere, mâine o vom concretiza cu cei din Horeca, pentru ca săptămâna aceasta cei care lucrează în acest domeniu, benevol, să se vaccineze și avem semnale că aproape toți vor să facă asta. 

A fost dorința lor pentru a da un semnal și să se dovedească că se poate merge cu inima deschisă la terase, pentru că aceștia nu vor pune în pericol viețile clienților. Am fost cât se poate de deschiși la această idee”, a declarat Călin Bibarț la B1TV.

ADVERTISEMENT