Sporturi

Arafat anunță ce restricții rămân valabile după 15 mai. “Tot maximum trei persoane, nu se pot face nunți”

24.04.2020 | 23:21
Arafat anunta ce restrictii raman valabile dupa 15 mai Tot maximum trei persoane nu se pot face nunti
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a anunțat ce restricții rămân valabile și după 15 mai, dată la care se încheie starea de urgență în România, dar și ce impact ar putea avea Paștele asupra evoluției epidemiei de coronavirus.

Ce restricții rămân valabile după 15 mai

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, pentru România TV, că anumite restricții rămân valabile și după 15 mai, în să totul depinde de cât de responsabili vor fi românii după încheierea stării de urgență în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Astfel, după 15 mai, măsurile de relaxare vor fi aplicate gradual, pentru a nu exista riscul de creștere a infecțiilor COVID-19.

“Măsurile anunțate sunt măsuri graduale, care vor fi luate începând cu 15 mai. Vor fi luate mai întâi, de exemplu, pe parte individuală. Există posibilitatea unor acțiuni fără să fie un impact major pe partea sănătății publice. Există grupuri de lucru, echipe de lucru care analizează în permanență ceea ce trebuie făcut”, a spus Arafat la România TV.

ADVERTISEMENT

În acest moment, secretarul de stat nu crede că va exista o prelungire a stării de urgență, astfel că după 15 mai lucrurile vor începe să revină la normal.

Fără nunți și fără cinematografe

“Referitor la data de 15 mai, am ales-o raportându-ne și la faptul că atunci se încheie starea de urgență. La modul în care evoluează acum, nu văd această situație (prelungirea stării de urgență). Noi suntem stabili, există o creștere stabilă, există o stabilitate în ceea ce privește evoluția cazurilor zilnice.

ADVERTISEMENT

Sunt măsuri compensatorii, adică: ieșiți fără să trebuiască să spuneți unde ieșiți, dar tot maximum trei persoane, nu avem voie la cinematograf, nu se pot face nunți”, a mai spus Raed Arafat.

Referitor la evoluția epidemiei de coronavirus în România, secretarul de stat din Ministerul Sănătății spune că rămâne de văzut ce impact va avea Paștele. Cât despre măsurile impuse de autorități, Arafat spune că alte state au adoptat măsuri mai dure.

ADVERTISEMENT

“Nu a fost o decizie pripită, nu apăr pe nimeni. Urmează să vedem impactul Paștelui, urmează să vedem cum evoluează numărul cazurilor. Nimeni nu este nebun să ia măsuri doar pentru că cineva presează sau dorește el anumite măsuri.

Este normal să vedem ce fac alte țări și unde duc măsurile lor. În alte țări au fost restricții mai dure. Oamenii la noi au fost la lucru, nu a fost o interzicere totală a ieșirii din casă, ci doar o limitare a ieșirii. Ne vom consulta cu celelalte țări”, a mai precizat Arafat.

ADVERTISEMENT