News

Arafat, replică acidă pentru Rafila: ”Nu poate Ministerul Sănătății să decidă singur măsurile din pandemie”

Raed Arafat a comentat, vineri seară, afirmația lui Alexandru Rafila potrivit căreia Ministerul Sănătății ar trebui să aibă un rol hotărâtor în luarea deciziilor anti-Covid.
03.12.2021 | 22:35
Arafat replica acida pentru Rafila Nu poate Ministerul Sanatatii sa decida singur masurile din pandemie
ADVERTISEMENT

În opinia șefului DSU, Ministerul Sănătății nu poate lua de unul singur măsurile referitoare la stoparea pandemiei. Asta pentru că ar trebui consultări cu celelalte ministere și entități.

Totodată, Raed Arafat a negat existența unei discuții contradictorii cu Alexandru Rafila pe tema propunerii testării PCR a românilor care sosesc în țară, de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: ”N-a fost un ministru al sănătății să nu vorbesc cu el zilnic”

Raed Arafat a mai explicat că, până acum, DSU s-a consultat în deciziile sale cu toți miniștrii sănătății, chiar și de câte 15 ori pe zi.

”Sunt convins ca daca stam cu dansul 10 minute sa explicam cum functioneaza, o sa vada care e situatia si lucrurile nu stau chiar asa. Probabil asta i s-a explicat dansului, ca e o problema. Eu va spun ca final nu poate sa ia Ministerul Sanatatii singur decizia. Orice masura se ia implica mai multe ministere, indiferent. Daca luam azi masura (testarea celor care intra in tara), ea implica si MAI si MAE si alte entitati (…)

ADVERTISEMENT

Noi nu am venit cu masuri DSU sa spunem ca >. Am vorbit si de 15 ori pe zi cu fostii ministri ai Sanatatii, si cu dl Cseke, si cu dl Voiculescu, si cu dl Tataru si cu dna Mihaila.

N-a fost un ministru al sanatatii sa nu vorbesc cu el zilnic pentru corelari ale unor decizii care in final sunt de la Ministerul Sanatatii. Noi nu avem voie sa fim altfel. Trebuie sa colaboram in interesul cetetanului”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat neagă că s-a certat cu Alexandru Rafila

Raed Arafat cataloghează o știre falsă informația care a apărut în spațiul public, referitoare la faptul că s-a certat cu Alexandru Rafila, după ce el a propus testarea PCR a tututor românilor care sosesc, luna aceasta, din străinătate, pentru împiedicarea contaminării noii tulpini, Omicron, iar Alexandru Rafila nu ar fi fost de acord.

Raed Arafat a spus că o astfel de propunere a venit de la INSP și nu din partea sa. Mai mult, măsura este în faza de analiză. Anterior spuselor lui Arafat și Rafila a negat existența unor discuții aprinse dintre el și șeful DSU.

ADVERTISEMENT

”Astazi ce a fost, e simplu. A iesit o stire ca Arafat a mers la guvern si a cerut testare PCR la intrarea in tara. Propunerea a venit de la INSP, e adevarat ca eu am citit in sedinta, dar am spus de unde provine. Nu a provenit aceasta idee din capul lui Arafat. Nici nu am intrat in aceasta tema.

Ne-am consultat, am facut proiectul, am mers cu el la Guvern si acolo s-a decis ca implementarea unei astfel de masuri implica foarte multe aspecte, asa ca a ramas ca va fi reluat si trebuie sa se vina cu mai multe solutii concrete.

Normal ca ministrul Rafila stia de acest proiect de hotarare, orice ministru caruia ii propun un astfel de proiect stie dinainte. Din moment ce a venit de la INSP, normal ca era cunoscuta aceasta propunere. Am trimis proiectul doamnei doctor Pistol, la Ministerul Sanatatii, la Ministerul de Interne si la domnul premier Ciuca”, a mai spus șeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a mai dat asigurări că săptămâna viitoare se va afla ce noi reguli vor intra în vigoare până de sărbători.

ADVERTISEMENT