News

Arafat: ”Săptămâna care vine se vor cunoaște măsurile de sărbători”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că în săptămâna ce urmează se vor afla măsurile anti-Covid ce vor intra în vigoare de sărbători.
03.12.2021 | 21:33
Arafat Saptamana care vine se vor cunoaste masurile de sarbatori
ADVERTISEMENT

Șeful DSU a venit cu o astfel de precizare, întrebat fiind dacă românii care se vor întoarce din străinătate, în țară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor trebui să respecte noi reguli anti-Covid.

Raed Arafat a precizat că, pentru moment, aceștia trebuie să respecte măsurile existente. De asemenea, Arafat a dat de înțeles că DSU nu se va implica într-o decizie referitoare la utilizarea certificatului verde, pentru că o astfel de hotărâre este în baza Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Arafat: ”Dacă luni se vine cu alte soluții, da, aceste lucruri vor fi anunțate”

”Regulile sunt cele cunoscute. Daca luni se vine cu alte soluții, da, aceste lucruri vor fi anunțate.

Saptamana care vine se vor cunoaste masurile de sarbatori, ca oamenii sa aiba predictibilitate (…) Certificatul verde este o decizie a Parlamentului”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Ce măsură ar putea intra în vigoare

O măsură care ar putea intra în vigoare, de săptămâna viitoare, ar putea fi testarea PCR a românilor care sosesc în țară, de peste hotare, în această lună.

O măsură despre care s-a vehiculat că a fost propusă de șeful DSU, Raed Arafat, dar Alexandru Rafila, ministrul sănătății, s-ar fi opus cu vehemență, ceea ce ar fi declanțat o discuție mai aprinsă. Ulterior apariției informației, atât Raed Arafat, cât și Alexandru Rafila au negat existența unei altercații.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Raed Arafat a explicat că regula anti-Covid a fost propusă de INSP, pentru combaterea noii tulpini, Omicron, și că, în prezent, este în etapa de analiză.

”Astazi ce a fost, e simplu. A iesit o stire ca Arafat a mers la guvern si a cerut testare PCR la intrarea in tara. Propunerea a venit de la INSP, e adevarat ca eu am citit in sedinta, dar am spus de unde provine. Nu a provenit aceasta idee din capul lui Arafat. Nici nu am intrat in aceasta tema.

ADVERTISEMENT

Ne-am consultat, am facut proiectul, am mers cu el la Guvern si acolo s-a decis ca implementarea unei astfel de masuri implica foarte multe aspecte, asa ca a ramas ca va fi reluat si trebuie sa se vina cu mai multe solutii concrete.

Normal ca ministrul Rafila stia de acest proiect de hotarare, orice ministru caruia ii propun un astfel de proiect stie dinainte.

Din moment ce a venit de la INSP, normal ca era cunoscuta aceasta propunere. Am trimis proiectul doamnei doctor Pistol, la Ministerul Sanatatii, la Ministerul de Interne si la domnul premier Ciuca”, a mai clarificat șeful DSU, la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: