Life

Arată ca în Elveția, dar e în România! Stațiunea montană cu peisaje de vis în toate anotimpurile

România are destinații turistice care seamănă extraordinar de mult cu locuri din afara granițelor. Una dintre acestea este la poalele Munților Nemira.
14.07.2022 | 15:06
Arata ca in Elvetia dar e in Romania Statiunea montana cu peisaje de vis in toate anotimpurile
Slănic Moldova, destinația asemănată cu Elveția. Cum arată stațiunea din România. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Arată ca în Elveția, dar este chiar în țara noastră! Stațiunea montană cu peisaje de vis în toate anotimpurile este Slănic Moldova, un loc pe care trebuie să vezi-l măcar o dată-n viață și care este perfect în zilele caniculare de vară.

Slănic Moldova, destinația asemănată cu Elveția. Cum arată stațiunea din România

Slănic Moldova a fost denumită o perioadă foarte lungă Perla Moldovei. Este o stațiune balneo-climaterică pe care trebuie să o ai neapărat pe lista de locuri de vizitat în România, fiind poziționată pe versantul estic al Carpaților Orientali, în masivul Nemira.

ADVERTISEMENT

Se află la o înălțime de 530 de metri pe valea pârâului Slănic, denumirea venind chiar de la acest râu. Mai exact, provine de la cuvântul „slatini” din limba slavă care înseamnă „părâul rece” și subliniază principalele caracteristici ale localității.

Stațiunea aflată în județul Bacău are izvoare minerale cu efecte curative, păduri de foioase și conifere, dar și de fagi și brazi. În plus, aerul este pur și bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi, în timp ce temperatura medie anuală este de 7,4 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Așadar, Slănic Moldova are toate calitățile necesare pentru o vacanță de relaxare și de refacere a sănătății. Turiștii pot desfășura tot felul de activități, iar pe timpul verii plimbările lungi și răcoroase sunt ideale. Stațiunea însă poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Iar dacă ești interesat, poți găsi și alte destinații pe care să le vizitezi în timpul unui concediu în România în luna septembrie.

Slănic Moldova, puncte turistice importante

Slănic Moldova are numeroase puncte turistice pentru cei care ajung în zonă. Cascada, traseul cu cele 300 de scări, poiana Pufu și platoul Dobru nu trebuie ratate de niciun turist, frumusețea locului fiind aceeași indiferent de anotimp.

ADVERTISEMENT

Obiceiurile străvechi ale localnicilor pot fi aflate în cadrul târgurilor organizare de meșteșugari. De asemenea, turiștii pot cumpăra produse tradiționale de la festivalul organizat lângă cazino. Totodată, observarea păsărilor sau a florei nu trebuie să lipsească de pe lista de obiective.

Vizitarea salinei de la Târgu Ocna, a mănăstirilor și a monumentelor comemorative și de artă plastice sunt de altfel importante pentru turiștii care ajung la Slănic Moldova. Primăria organizează frecvent evenimente culturale și spectacole. Sigur, nu te poți caza gratis, precum în acest loc de lângă Lacul Roșu, dar vei găsi prețuri excelente în această zonă.

ADVERTISEMENT

Slănic Moldova, o stațiune balneo-climaterică foarte vizitată

Slănic Moldova este o stațiune turistică renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorate și sodice. Acestea au fost descoperite prima oară în anul 1801, iar în 1852 se făceau primele teste chimice.

Primele instalații balneare din această stațiune au apărut în 1877. În prezent în zonă se află 24 de izvoare dintre care 20 sunt în exploatare, 3 în conservare și unul în rezervă.

Izvoarele minerale sunt folosite de turiști drept tratament pentru diferite afecțiuni. Slănic Moldova este situată la o distanță de circa 322 de kilometri față de București, drumul până în stațiune durând aproximativ 5 ore. Ceva mai departe poți găsi un loc unic în România, unde există un lac ce își schimbă culoarea.

ADVERTISEMENT