Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia? Răspunsul lui Infantino

Eduard Popa   
in Fotbal international
09/02/2018, 09:54
Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia? Răspunsul lui Infantino

Infantino se arată încrezător în privinţa asistenţei video pentru arbitraj (VAR), în contextul în care IFAB, organismul care se ocupă de stabilirea regulilor jocului de fotbal, va decide în martie dacă sistemul va fi folosit la Cupa Mondială din Rusia.

“În 2018, nu ne mai putem permite ca toţi cei de la stadion şi toţi cei din faţa ecranelor televizoarelor să vadă în câteva minute dacă arbitrul a făcut sau nu o greşeală mare şi ca singurul care nu o poate vedea să fie arbitrul. Astfel că dacă putem să îl ajutăm pe arbitru trebuie să o facem”, a spus noul preşedinte FIFA.

Asistenţa video, în premieră la un Mondial

În data de 3 martie, IFAB se va reuni la Zurich pentru a stabili dacă asistenţa video pentru arbitraj va fi folosită la Mondialul din acest an, care se va în Rusia în perioada 14 iunie 15 iulie.

Sistemul este deja folosit în mai multe din campionatele puternice ale Europei. Deşi toată lumea este de acord că VAR limitează numărul greşelilor de arbitraj, în acest sezon au apărut şi primele polemici în Germania sau Italia, după câteva erori ale sistemului care au provocat confuzie.

Ştirea MOMENTULUI

Kylian Mbappe dedică victoria tuturor francezilor: “Suntem mândri că i-am făcut fericiţi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.