Cele mai citite

Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia? Răspunsul lui Infantino

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi-a exprimat opinia cu privire la folosirea arbitrajului video în cadrul Cupei Mondiale din Rusia.
Autor: Eduard Nicolae Popa | 09.02.2018 | 09:54
Arbitraj video la Cupa Mondială din Rusia? Răspunsul lui Infantino

Infantino se arată încrezător în privinţa asistenţei video pentru arbitraj (VAR), în contextul în care IFAB, organismul care se ocupă de stabilirea regulilor jocului de fotbal, va decide în martie dacă sistemul va fi folosit la Cupa Mondială din Rusia.

“În 2018, nu ne mai putem permite ca toţi cei de la stadion şi toţi cei din faţa ecranelor televizoarelor să vadă în câteva minute dacă arbitrul a făcut sau nu o greşeală mare şi ca singurul care nu o poate vedea să fie arbitrul. Astfel că dacă putem să îl ajutăm pe arbitru trebuie să o facem”, a spus noul preşedinte FIFA.

Asistenţa video, în premieră la un Mondial

În data de 3 martie, IFAB se va reuni la Zurich pentru a stabili dacă asistenţa video pentru arbitraj va fi folosită la Mondialul din acest an, care se va în Rusia în perioada 14 iunie 15 iulie.

Sistemul este deja folosit în mai multe din campionatele puternice ale Europei. Deşi toată lumea este de acord că VAR limitează numărul greşelilor de arbitraj, în acest sezon au apărut şi primele polemici în Germania sau Italia, după câteva erori ale sistemului care au provocat confuzie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!