Fotbal international

Arbitrii barajului Islanda – România au făcut testul COVID pe aeroportul Keflavik cu toți turiștii. Exclusiv

06.10.2020 | 21:44
Arbitrii barajului Islanda - România au făcut testul COVID pe aeroportul Keflavik cu toți turiștii. Exclusiv
Arbitrii barajului Islanda - România au făcut testul COVID pe aeroportul Keflavik cu toți turiștii
ADVERTISEMENT

FANATIK a dat nas în nas pe aeroportul din Reykjavik cu brigada de arbitri de la meciul Islanda-România, la efectuarea testului pentru detectarea COVID-19, obligatoriu la intrarea în ţară.

Meciul dintre Islanda şi naţionala tricoloră va avea loc joi, 8 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul Laugardarsvollur, iar la meci vor avea acces 350 de spectatori.

ADVERTISEMENT

În urma testării COVID-19 efectuate ieri în cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia, toți jucătorii au rezultate negative, un singur membru auxiliar al delegaţiei tricolore fiind depistat pozitiv.

Brigada de arbitri s-a testat pentru coronavirus chiar pe aeroport

Pandemia de COVID-19 a afectat puternic deplasarea pe calea aerului, iar brigada slovenă condusă de Damir Skomina a fost nevoită să ajungă în Reykjavik cu două zile mai devreme, pentru a fi siguri că vor ajunge la meci.

ADVERTISEMENT

În mod normal, ar fi trebuit să vină mâine, dar zborul lor a fost anulat şi au fost nevoiţi să zboare prin Copenhaga. Arbitrii au efectuat testul PCR obligatoriu la intrarea pe teritoriul Islandei chiar pe aeroportul Keflavik, împreună cu toți turiștii, după care vor merge în carantină la hotel, unde vor primi rezultatul în circa şase ore.

Meciul se va disputa pe o bijuterie de aproximativ 10.000 de locuri, cu privelişte superbă către munţi, care de regulă găzduiește meciurile tuturor naționalelor de fotbal ale Islandei, dar devine, în dese rânduri, și locul în care concertează mari artiști ai lumii, precum concertul trupei Guns N’Roses, din 2018, la care au asistat 25.000 de spectatori.

Arbitrii barajului Islanda – România au făcut testul COVID pe aeroportul Keflavik cu toți turiștii

Centralul Damir Skomina a arbitrat meciul nebun dintre Bayern Munchen şi Barcelona, câştigat de bavareyi cu 8-2

La centru va conduce partida arbitrul sloven Damir Skomina (44 ani), cel care a oficiat la România-Polonia 0-3 în 2016, meci din preliminariile CM 2018, dar şi înfrângerea istorică a Barcelonei cu Bayern. Islanda – România va beneficia de arbitraj VAR, sarcina revenindu-i spaniolului Juan Martinez Munuera, ajutat de Slavko Vincici din Slovenia.

ADVERTISEMENT

Suntem pregătiți pentru VAR! Semifinala play-off-ului EURO, Islanda – România, va beneficia de sistemul de asistență video. În acest context, tricolorii au primit luni seara vizita lui Augustus Constantin, membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Acesta le-a prezentat jucătorilor diferite faze de joc și le-a explicat modul în care sunt judecate posibilele infracțiuni, în principal în interiorul careului de pedeapsă, conform noilor reglementări, a precizat frf.ro.

Centralul sloven, Damir Skomina este un arbitru cu mare experienţă, care a arbitrat finala Ligii Campionilor din 2019, dar şi multe alte meciuri internaţionale importante. Tot în 2019, a fost ales cel mai bun arbitru al anului, fiind urmat în top de germanul Felix Brych şi de olandezul Bjorn Kuipers.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,50 este cota pentru ”X2” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri