Premier League

Arbitrii derby-ului Everton – Liverpool vor fi judecați de o comisie specială. La jumătatea sezonului!

23.10.2020 | 15:36
Arbitrii derbyului Everton  Liverpool vor fi judecati de o comisie speciala La jumatatea sezonului
ADVERTISEMENT

Prestația arbitrilor la partida Everton – Liverpool din etapa trecută a Premier League continuă să facă valuri, deși a trecut aproape o săptămână de atunci. Michael Oliver („centralul” meciului) și David Coote (arbitrul VAR) nu au primit nicio pedeapsă pentru că nu i-au acordat cartonașul roșu lui Jordan Pickford după faultul dur făcut asupra lui Van Dijk.

Prestația celor doi va fi analizată de o comisie specială, care se întâlnește în fiecare an la mijlocul stagiunii din campionatul Angliei.

ADVERTISEMENT

Jordan Pickford a comis un fault dur asupra lui Virgil Van Dijk în derby-ul dintre Everton și Liverpool, însă portarul gazdelor nu a primit niciun cartonaș pentru că apărătorul oaspeților era în offside.

O comisie specială va analiza faza în care Van Dijk a fost accidentat

Van Dijk a suferit o accidentare gravă, iar hotărârea arbitrilor de a nu-l elimina pe Pickford a dat naștere la multe controverse în ultimele șapte zile. Everton – Liverpool s-a terminat 2-2. Keane și Calvert-Lewin au marcat pentru gazdelor, în timp ce golurile oaspeților au fost reușite de Mane și Salah. După acest rezultat, Everton ocupă primul loc al clasamentului, cu 13 puncte. Liverpool se află pe locul 3, la trei lungimi distanță.

ADVERTISEMENT

Campioana Angliei a criticat public hotărârile brigăzii din partida contra lui Everton. Cei de la Liverpool îi atacă pe cei din camera VAR, care ar fi trebuit să ia o decizie.

Cei de la Sportsmail spun că atacul portarului va fi analizat de Professional Game Match Officials Limited, care se ocupă cu supravegherea brigăzilor de arbitri în fotbalul profesionist din Anglia, la întâlnirea anuală care se va desfășura la jumătatea stagiunii.

ADVERTISEMENT

Arbitrii din derby vor fi în continuare la meciuri

O parte a convorbirii , care se va face prin videoconferință din cauza regulilor de distanțare socială, va urmări analizarea unor hotărâri care au fost luate în timpul sezonului, mai ales a celor care au fost neclare, iar decizia de săptămâna trecută din jocul Everton – Liverpool va fi disecată la jumătatea sezonului din campionatul Angliei.

Jurnaliștii englezi au spus că oficialul VAR, David Coote, nici nu a reexaminat faza la care Van Dijk a suferit accidentarea gravă, chiar dacă regulile cer asta, deși jucătorul era într-o poziție în afara jocului.

ADVERTISEMENT

Până la întâlnirea de la jumătatea stagiunii, arbitrii de la derby-ul Everton – Liverpool vor putea în continuare să conducă partide din Premier League. David Coote va fi al 4-lea oficial la sfârșitul săptămânii, în jocul dintre West Ham și Manchester City.

ADVERTISEMENT