Sport

Arbitrii din SuperLiga au efectuat testele înaintea noului sezon! Anunţul lui Kyros Vassaras: “Îl avem pe Kovacs în top, dar el nu e singur!”

Arbitrii din SuperLiga au efectuat testele înaintea noului sezon la Cheile Grădiştei. Kyros Vassaras anunţă că "fluieraşii" sunt pregătiţi pentru startul SuperLigii.
09.07.2024 | 14:40
Arbitrii din SuperLiga au efectuat testele inaintea noului sezon Anuntul lui Kyros Vassaras Il avem pe Kovacs in top dar el nu e singur
Arbitrii din SuperLiga au efectuat testele înaintea noului sezon! Anunţul lui Kyros Vassaras: "Îl avem pe Kovacs în top, dar el nu e singur!" Anunţul lui Kyros Vassaras: "Îl avem pe Kovacs în top, dar el nu e singur!". Sursa foto: FRF
ADVERTISEMENT

În perioada 9-12 iulie, arbitrii din lotul de SuperLiga sunt într-un cantonament la Cheile Grădiştei. Cavalerii fluieruli au efectuat testele fizice şi vor avea mai multe seminare pentru a fi la curent cu noile schimbări de regulament.

Arbitrii din SuperLiga au efectuat testele înaintea noului sezon: “I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic”

Kyros Vassaras a anunţat că testele fizice au fost date deja de arbitri, iar apoi, urmează să fie testate şi cunoştinţele despre Legile Jocului, fiecare dintre arbitrii având de analizat între 200 şi 250 de clipuri video:

ADVERTISEMENT

„I-am verificat deja pe arbitri din punct de vedere fizic, nivelul lor de pregătire este unul foarte bun, dar vrem ca pe parcursul seminarului să le dăm sfaturi despre stilul de alergare și despre alte lucruri.

Au fost testate și cunoștințele despre Legile Jocului, teste cu vizionare de multe clipuri video, din campionatul nostru, dar și din străinătate. Fiecare arbitru va avea de analizat un număr foarte mare de clipuri video, 200-250.

ADVERTISEMENT

“Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze și să fie pregătită”

Lucrează pe grupuri, fac analiza fazelor, apoi analizăm dacă e necesară sau nu intervenția VAR. Trebuie să discutăm, de asemenea, despre noile reglementări, despre implementarea lor.

Vrem ca această echipă a arbitrilor să progreseze și să fie pregătită. Și, după părerea mea, arbitrii sunt pregătiți”, a spus Kyros Vassaras pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT
Istvan Kovacs şi Cătălin Popa. Sursa: FRF TV
Istvan Kovacs şi Cătălin Popa. Sursa: FRF TV

“Îl avem pe Istvan Kovacs în top, dar el nu e singur”

Preşedintele CCA susţine că Istvan Kovacs nu este singur în top şi planul este ca România să dea cât mai mulţi arbitri în elita fotbalului european:

„Am investit în acest lucru prin munca depusă anii anteriori, dar continuăm să lucrăm pentru viitoarele generații. Alți arbitri tineri, bărbați sau femei, care vin din urmă, cu un viitor de excepție, vor avea o cale clară pentru succes.

ADVERTISEMENT

Îl avem pe Istvan Kovacs în top, dar el nu e singur, formăm o echipă și țintim mai sus”, a adăugat Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centale a Arbitrilor de un deceniu.

ADVERTISEMENT