Fotbal intern

E oficial! Arbitrii meciurilor CFR-Viitorul și FCSB-Astra

E oficial Arbitrii meciurilor CFRViitorul si FCSBAstra
ADVERTISEMENT

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis cine va fluiera partidele decisive pentru titlul din Liga 1, atunci când liderul CFR Cluj va primi vizita Viitorului, iar FCSB se duelează cu Astra Giurgiu pe “Arena Naţională”.


Update. Este oficial! Site-ul Federaţiei Române de Fotbal a anunţat ce decizie au luat membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor în ceea ce priveşte delegările pentru meciurile FCSB – Astra şi CFR – Viitorul Constanţa.

ADVERTISEMENT

FCSB – Astra Giurgiu va fi arbitrată de Marius Avram, iar acesta o să fie ajutat de asistemţii Vladimir Urzică şi Eugen Gheorghe. Gabriel Mladinovici este arbitrul de rezervă şi Zoltan Szekey a fost desemnat de CCA să fie observatorul partidei de pe “Arena Naţională”.

De partea cealaltă, Alexandru Tudor o să arbitreze CFR Cluj – Viitorul Constanţa, deşi iniţial CCA s-a gândit la Istvan Kovacs. Acesta o să fie ajutat de Mircea Orbuleţ şi Valentin Avram, iar George Dumitru este arbitrul de rezvervă. Aron Huzu a fost desemnat observatorul meciului de pe “Dr. Constantin Rădulescu”.

ADVERTISEMENT

Update. Deşi iniţial, Istvan Kovacs fost delegat de membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor la meciul CFR Cluj – Viitorul Constanţa, CCA s-a răzgândit cu două zile înaintea finalei din “Gruia”. Astfel, Alexandru Tudor o să fluiere partida care i-ar putea aduce CFR-ului al patrulea titlu de campioană din istorie, anunţă gsp.

În sezonul 2017-2018, Alexandru Tudor a arbitrat de două ori CFR Cluj, o victorie şi o înfrângere. De partea cealaltă, acesta a fost delegat la un singur meci al Viitorului în ediţia actuală din Liga 1, victoria 2-0 de la Iaşi.

ADVERTISEMENT

Astfel, la meciul dintre CFR Cluj și Viitorul, arbitru va fi Istvan Kovacs, în timp ce la partida dintre FCSB și Astra va sta la centru Marius Avram, anunță ediția tipărită a gsp.ro.

Cei doi cavaleri ai fluierului sunt aceiași care au stat la centru și în partidele din urmă cu 5 săptămâni, în turul play-off-ului Ligii 1. Atunci ambele echipe s-au impus avându-i pe cei doi la mijloc: Viitorul-CFR 1-2, Astra-FCSB 0-3. Dacă la Constanța Istvan Kovacs s-a achitat bine de sarcini, la Giurgiu Marius Avram a acordat eronat un penalty pentru FCSB, la o fază în care Romario Benzar a fost faultat în afara careului.

ADVERTISEMENT

Arbitru cu noroc pentru FCSB, cu ghinion pentru CFR

Cei doi cavalieri ai fluierului au arbitrat în patru rânduri în acest sezon ambele echipe. Istvan Kovacs a fost la mijloc la victoria celor de la CFR cu Viitorul, dar și la înfrângerea din Craiova, scor 2-1, și la egalurile cu Botoșani acasă (0-0) și FCSB (1-1), în deplasare. De partea cealaltă Avram a fluierat victoriile FCSB cu Juventus în deplasare (1-2), Botoșani, tot în deplasare (0-3) și Astra (0-3), dar și egalul scos la ultima fază de Filipe Teixeira în derby-ul cu Dinamo, scor 2-2. Interesant este că disputa cu Astra va fi prima pentru FCSB cu Marius Avram la centru.

Marius Avram a fost la centru la partida dintre CFR Cluj și CS U Craiova, terminată cu scorul de 2-1 pentru elevii lui Dan Petrescu. În prelungirile partidei oltenii au avut un penalty, ratat însă de Gustavo. Cu toate acestea, reluările au arătat faptul că execuția ar fi trebuit să se repete, după ce Mario Camora era intrat 5 sau 6 metri în careu, la momentul șutului brazilianului. Mingea nu s-a întors însă la punctul cu var, așa că echipa din Gruia a câștigat cu 2-1 și a păstrat prima treaptă a podiumului.

ADVERTISEMENT