Fotbal international

O echipă întreagă a bătut un arbitru! Suspendări record primite de fotbalişti

Arbitru bătut de nouă fotbalişti! Nouă fotbalişti  şi doi oficiali au fost suspendaţi 12, respectiv 19 meciuri, după ce au atacat brigada de arbitrii la un meci din prima ligă în Nigeria....
08.09.2017 | 17:20
O echipa intreaga a batut un arbitru Suspendari record primite de fotbalisti

Arbitru bătut de nouă fotbalişti! Nouă fotbalişti  şi doi oficiali au fost suspendaţi 12, respectiv 19 meciuri, după ce au atacat brigada de arbitrii la un meci din prima ligă în Nigeria. Jucătorii implicaţi în acest incident evoluează pentru FC Ifeanyi Ubah, echipă care are un parteneriat cu West Ham United.

Într-un meci din luna august în acest, trei dintre fotbalişti l-au atacat pe arbitrul Nakura Auwal, după ce King Osanga, unul dintre jucătorii echipei, a fost eliminat. În conflictul dintre cele două părţi au intervenit alţi şase fotbalişti, plus oficialii Chidi Nwogu şi Adrika Obiefuna, completând astfel bătaia generală. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Doi fotbalişti care au reprezentat Nigeria la Cupa Africii pe Naţiuni au fost implicaţi

Stephen Eze şi Adeleye Olamilekan au evoluat pentru Nigeria la Cupa Africii pe Naţiuni, şi au fost implicaţi în violenţele de pe teren. Clubul nigerian a fost amendat cu 4,900 de dolari şi trebuie să plătească alţi 700 de dolari pentru fiecare jucător implicat în conflict. Suspendările acordate de conducătorii fotbalului nigerian fac parte dintr-un plan de prevenire a violenţelor împotriva arbitrilor.

Liga profesionistă de fotbal din Nigeria a adoptat în decembrie 2012 un program prin care să reducă violenţele din public, sărăcia competiţie şi să crească nivelul fotbalului, astfel încât să readucă publicul în tribunele părăsite de fanii africani. Un astfel de incident a avut loc şi în prima ligă din România, în 2007, la o partidă Poli Timişoara – Rapid, în care Ionel Ganea l-a strâns de gât pe unul dintre arbitrii asistenţi.