Fotbal international

Arbitru controversat la FCSB-Rapid Viena. S-a stabilit şi cine va fi la centru la CFR-Dudelange

Autor: Eduard Nicolae Popa | 26.08.2018 | 16:42
Michael Oliver, arbitru la FCSB-Rapid Viena

UEFA a anunţat delegările pentru meciurile europene de săptămâna viitoare. La partida dintre FCSB şi Rapid Viena se va afla la centru unul dintre cei mai controversaţi arbitri din sezonul precedent al Ligii Campionilor, englezul Michael Oliver. El va fi ajutat la tuşă de Stuart Burt şi Simon Bennett.

Arbitrul de la FCSB-Rapid Viena a ajuns în atenţia presei sportive după semifinala dintre Real Madrid şi Juventus. În partida tur, madrilenii au câştigat cu 3-0 şi păreau aproape siguri de calificare. Cu toate acestea, Juventus a reuşit să întoarcă fabulos scorul. În minutul 93, tabela de scor indica 3-0 pentru torinezi, iar partida era aproape să intre în cele două reprize de prelungiri. Însă Oliver a acordat un penalty controversat după un presupus fault al fundașului Mehdi Benatia la Lucas Vazquez.

Decizia l-a înfuriat pe Gianluigi Buffon, veteranul italian fiind eliminat de către Oliver pentru reacția necontrolată pe care a avut-o. În locul lui Buffon a intrat în poartă Wojchiek Szczęsny, care nu a putut opri însă penalty-ul executat de Cristiano Ronaldo. Astfel, Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor și a ajuns să câștige trofeul pentru a treia oară consecutiv.

Arbitrul meciului FCSB-Rapid Viena, amenințări cu moartea

După meci au curs amenințările din partea microbiștilor, atât la adresa lui Michael Oliver, cât și a soției sale, Lucy. Mai ales după ce internauții au descoperit mai multe check in-uri ale soției arbitrului la Madrid. Soții Oliver a primit ameninţări pe telefon, pe Twitter, în cutia poştală a locuinţei familiei şi din partea unor persoane care au strigat chiar în faţa casei, motiv pentru care poliția engleză a deschis anchetă.

„Au fost câteva zile ciudate. A fost frumos să văd că oameni din fenomen, dar şi din afara lui, sunt alături de mine. A însemnat mult pentru mine. Oamenii mă opreau pe stradă şi îmi spuneau că sunt alături de mine. A fost frumos să ştiu că oamenii mă sprijină“, a spus Michael Oliver.

Partida dintre FCSB și Rapid Viena se va juca joi, 30 august, de la ora 21:30.

Cealaltă formație din Liga 1 Betano aflată în playoff-ul Europa League, CFR Cluj, va avea la returul cu Dudelange o brigadă de arbitraj din Italia. La mijloc se va afla arbitrul de 37 de ani Davide Massa, care va fi asistat de compatrioții Fabiano Preti și Filippo Melli. Partida va începe de la ora 20:00. Partida începe de la scorul de 2-0 pentru luxemburghezi.

De asemenea, în playoff-ul Europa League se vor afla la centru doi arbitri români. Este vorba despre Ovidiu Hațgan, care va conduce partida retur dintre Beșiktaș și Partizan Belgrad. El va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce Sebastian Colțescu va fi arbitru de rezervă. Totodată, Istvan Kovacs va fi la centru în Spania, la duelul dintre FC Sevilla și Sigma Olomouc. Kovacs îi va avea asistenți pe Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce Marius Avram va fi rezervă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!