România-Danemarca. Arbitru de TOP la Cluj! Avertisment pentru jucătorii lui Daum: "Să uite de simulări!"

ROMÂNIA-DANEMARCA. Update / UEFA a decis ca englezul Martin Atkinson să arbitreze meciul dintre România şi Danemarca, de la Cluj, din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018, care va avea loc duminică, ora 21:45.

Atkinson va fi ajutat la cele două tuşe de Stephen Child şi Stuart Burt şi de al patrulea oficial Anthony Taylor.

"E foarte echilibrat şi constant în decizii!"

Situaţia lui Atkinson este una specială. Arbitrul de la meciul de duminică va împlini 46 de ani la numai cinci zile după întâlnirea dintre România şi Danemarca. Deşi funcţionează de foarte mult timp regula retragerii din cariera internaţională la 45 de ani, englezul este lăudat de Cristi Balaj. "Asta dovedeşte că se poate arbitra în Europa şi peste 45 de ani, Atkinson a intrat mai târziu decât mine pe lista FIFA. E foarte echilibrat şi constant în decizii. La un curs al arbitrilor din Elită, a fost dat ca exemplu pentru modul în care şi-a redresat constituţia atletică şi şi-a reglat greutatea. S-a pregătit foarte mult. În plus, englezii nu arbitrează în competiţiile europene la fel ca acasă. Acolo permit jocul mai liber, care e acceptat de cei implicaţi în fenomen, jucători, antrenori, media, dar când ies afară sunt mai exacţi şi intervin mai des în a sancţiona neregulile."

"Nu ne-ar avantaja să ne dăm contre cu danezii!"

Şi Ion Crăciunescu a vorbit despre arbitrul de la meciul care va avea loc între România şi Danemarca. "Englezii nu prea mai fac notă discordantă pe plan internaţional, încearcă să vină la ce se poartă în Europa, deşi depinde şi ce le oferă jocul. Eu însă n-am o impresie fantastică despre arbitrii englezi, în general. Parcă au alte reguli. De aceea, nu cred că ne-ar avantaja să ne apucăm să ne dăm contre cu danezii. Iar jucătorii ar face bine să uite de simulări. Nu prea merg!"

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

...................................

Englezul Martin Atkinson a fost delegat pentru meciul România-Danemarca, de la Cluj, din preliminariile CM 2018, care va avea loc duminică, de la ora 21:45. 

Partida este decisivă pentru şansele de calificare ale României. Tricolorii au obţinut doar o victorie în primele patru meciuri şi are neapărat nevoie de 3 puncte împotriva danezilor.

Atkinson va fi ajutat la cele două tuşe de Stephen Child şi Stuart Burt şi de al patrulea oficial Anthony Taylor. Acesta din urmă a condus meciul România-Muntenegru, 1-1.

Martin Atkinson, în vârstă de 45 de ani e unul dintre cei mai bine cotaţi arbitri din lume. A condus meciuri puternice în Liga Campionilor şi Liga Europa, ultimul dintre ele fiind returul dintre Dortmund şi Benfica, scor 4-0.

În ceea ce priveşte arbitrajele împotriva Danemarcei, românii sunt urmăriţi de coşmaruri. Într-un meci decisiv pentru calificarea la Euro 2004 disputat la Copenhaga, arbitrul Urs Meier a prelungit mult mai mult disputa şi le-a permis danezilor să egaleze. S-a încheiat 2-2 şi tricolorii au rămas acasă.

CLASAMENT:
1. Polonia 10p
2. Muntenegru 7p
3. Danemarca 6p
4. România 5p
5. Armenia 3p
6. Kazahstan 2p

PROGRAMUL:
26 martie 2017: Armenia- Kazahstan, Muntenegru- Polonia, România- Danemarca
10 iunie 2017: Kazahstan- Danemarca, Muntenegru-Armenia, Polonia-România;
1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

20 de ani au trecut de la precedenta calificare a României la Campionatul Mondial

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933