Sport

Decizie drastică în America de Sud! De ce a fost suspendat arbitrul meciului Argentina – Brazilia. Video

Asociația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a tăiat în carne vie după derby-ul preliminariilor din această zonă, Argentina - Brazilia scor 0-0. Otamendi a fost iertat de un cartonaș roșu clar.
18.11.2021 | 00:43
Decizie drastica in America de Sud De ce a fost suspendat arbitrul meciului Argentina  Brazilia Video
ADVERTISEMENT

Arbitrul uruguayan Andres Cunha, delegat la acest meci, a fost suspendat pe termen nelimitat de CONMEBOL, aceeași pedeapsă fiind aplicată și asistentului VAR cu care s-a consultat în timpul meciului.

Faza de la care a pornit suspendarea arbitrului de la Argentina – Brazilia

Arbitrul care a revăzut faza din diverse unghiuri, în carul VAR, i-a sugerat omului cu fluier că lovitura lui Nicolas Otamendi a fost una de intensitate medie, care nu impunea eliminarea directă a argentinianului.

ADVERTISEMENT

Otamendi, care se afla în posesia mingii, urmărit de Raphinha, l-a lovit pe acesta cu cotul în față, intenționat. Arbitrul din teren nu a văzut incidentul, iar asistentul VAR, pe nume Esteban Ostojich, i-a semnalat că nu a fost nimic grav, care să merite cartonașul roșu.

Starul de la Leeds United s-a prăbușit pe gazon, cu plagă sângerândă. Acest eveniment l-a scos din sărite pe selecționerul Braziliei, Tite, care a calificat eroarea arbitrilor drept inadmisibilă.

ADVERTISEMENT

Cunha este un arbitru foarte bun. Dar arbitrajul necesită o muncă de echipă. Cine a fost asistent VAR?”, a întrebat Tite. Tot el a continuat spunând că ”este imposibil să nu vezi lovitura cu cotul a lui Otamendi”.

Cunha recuzat de brazilieni

La rândul ei, Federația Braziliană de Fotbal a transmis public că va solicita la CONMEBOL să fie luate măsuri drastice. Printre altele, forul fotbalistic brazilian ar dori ca Andres Cunha să nu mai fie delegat la meciurile Braziliei, în viitor.

ADVERTISEMENT

Forul de conducere al fotbalului din America de Sud a făcut publice propriile sancțiuni, confirmând că atât Cunha, cât și Ostojich vor primi suspendare pe termen nedeterminat.

Un comunicat publicat miercuri spune: „Conmebol consideră că a existat un comportament violent al jucătorului Nicolás Hernán Gonzalo Otamendi, împotriva unui adversar, punându-i în pericol integritatea fizică prin folosirea brațului în zona faței. În acest context, Comisia de Arbitri Conmebol i-a suspendat pe arbitrii Andrés Cunha și Esteban Ostojich pe termen nelimitat în exercitarea funcțiilor lor în competițiile organizate de Conmebol. Arbitrii au fost deja anunțați.

ADVERTISEMENT

În dialogul dintre Cunha și Ostojich se remarcă faptul că asistentul VAR îl informează pe central că Otamendi a inițiat un contact normal, de intensitate medie, recomandarea fiind ca argentinianul să nu fie eliminat.

Cine este Andres Cunha

Andres Cunha este un arbitru de top din Uruguay, născut în 1976. El este arbitru cu ecuson FIFA din 2013, oficiind meciuri importante în Copa Libertadores și Copa America.

La Mondialul din Rusia 2018 el a fluierat trei meciuri, printre care și semifinala Franța – Belgia, la Sankt Petersburg.

Tot la turneul final de acum 3 ani, Cunha a acordat un penalty la meciul Franța – Australia, în grupe, după consultarea cu asistentul VAR, italianul Mauro Vigliano. Acesta a fost primul penalty din istoria turneelor finale de Cupa Mondială, acordat după asistența VAR.

ADVERTISEMENT