Sport

Arbitru TAS, după ce s-a decis rejucare la Sepsi – FC U Craiova: „Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond”

Cristi Jura, specialist în drept sportiv și arbitru TAS, a analizat pentru FANATIK decizia de rejucare a partidei dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948.
09.03.2023 | 19:00
Arbitru TAS dupa ce sa decis rejucare la Sepsi  FC U Craiova Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond
1 punct e distanța în clasament între Sepsi și FC U Craiova 1948. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948 se rejoacă din minutul 1, iar reacțiile curg „gârlă” din cele două tabere, înainte de ultima etapă a sezonului regulat al SuperLiga.

Cristi Jura, arbitru TAS, a analizat pentru Fanatik decizia Comisiei de Recurs a FRF în cazul Sepsi – FC U Craiova 1948: „O soluție în favoarea sportului”

FANATIK a stat de vorbă cu arbitrul TAS, Cristi Jura, care a comentat decizia Comisiei de Recurs a FRF în cazul Sepsi-Craiova„Salut decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF pentru măsura adoptată astăzi prin care a dispus rejucarea meciului dintre Sepși OSK și FC U Craiova este o soluție în favoarea sportului și a combaterii rasismului și xenofobiei.

ADVERTISEMENT

Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond, nu trebuie să uităm o clipă principiile fundamentale ale sportului : fairplay și bucuria performanței”, a fost poziția fermă a specialistului în drept sportiv, care a anticipat decizia Comisiei de Recurs.

Cristi Jura trage însă un semnal de alarmă în urma acestui precedent: „Decizia de azi generează angajamente curajoase pentru autorități, FRF, LPF, cluburi, autorități locale, asociații ale suporterilor.

ADVERTISEMENT

Autoritățile trebuie să adopte măsuri severe de sancționare individuală a suporterilor care comit acte de rasism sau xenofobie, FRF și LPF vor trebui să demareze acțiuni concrete de instaurare a unei atmosfere civilizate pe stadioane”.

Cristi Jura cere modificarea de urgență a regulamentelor FRF și LPF

Cristi Jura e convins că FRF și LPF trebuie să ia măsuri cât mai rapid cu putință pentru a evita astfel de probleme, care pun în pericol buna desfășurare a competiției: „Următorii pași care trebuie clarificați: măsuri legislative coerente de schimbare a regulamentelor dar și clarificarea noțiunii de ‘spectator/suporter’, legătura juridică dintre aceștia și cluburi.

ADVERTISEMENT

Aștept sa văd un meci organizat exemplar din punctul de vedere al combaterii rasismului /xenofobiei pe stadion și al unei atmosfere de fairplay din partea tuturor”, a mai spus arbitrul TAS, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

Sepsi Sfântu Gheorghe anunță că merge la TAS după decizia Comisiei de Recurs

Atilla Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a vorbit pentru FANATIK imediat după aflarea deciziei Comisiei de Recurs a FRF: „Normal că nu ne oprim aici dacă nu e dreptate și nu există regulamente în țara noastră. Vom merge la TAS. Ne căutăm dreptatea în altă parte și mi se pare incredibil să rejucăm un meci care s-a întrerupt pentru xenofobie în 2023.

ADVERTISEMENT

S-a aplicat totul conform regulamentului. Prima oară s-a decis 3-0 și amendă pentru echipa Craiovei, acum se rejoacă meciul. Dacă primim rezultatul că noi avem dreptate măcar să știm că acolo ni se dă. Aici se poate orice, fără regulamente și legi”, a declarat supărat oficialul covăsnenilor.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”