Arbitrul de la Brazilia – Germania 1-7 va antrena fosta echipă din Spania a lui Bogdan Stelea

Andrei Șchiopu   
în Fotbal international
20/08/2019, 17:22
Arbitrul de la Brazilia – Germania 1-7 va antrena fosta echipă din Spania a lui Bogdan Stelea
Marco Rodriguez

Arbitrul de la meciul de coșmar al brazilienilor împotriva Germaniei, o va antrena pe Salamanca, fosta echipă a lui Bogdan Stelea din Spania. Marco Rodriguez a fost „centralul” partidei din semifinala Cupei Mondiale 2014 dintre Brazilia și Germania, scor 1-7. Mexicanul în vârstă de 45 de ani a semnat cu formația spaniolă care evoluează în liga a III-a.

Arbitrul de la Brazilia – Germania va antrena în Spania

Vestea a fost confirmată de fostul „central” printr-o postare pe rețelele de socializare. Marco Rodriguez și-a început cariera de arbitru în anul 1995 și s-a retras la sfârșitul Campionatului Mondial din 2014, ultimul lui meci fiind chiar celebra umilință suferită de naționala Braziliei pe teren propriu în fața Germaniei. „Chiquimarco” cum este poreclit a arbitrat la 3 Campionate Mondiale în 2006, 2010 și 2014.

Tot el a fost la centrul terenului la meciul dintre Italia și Uruguay, atunci când Luis Suarez l-a mușcat pe Giorgio Chiellini. De când s-a retras din arbitraj, mexicanul a început cursurile de antrenor și a obținut licența pentru a putea activa din statutul de „principal”.

  • 45 de ani are Marco Rodriguez

Ce a declarat despre decizia lui

„Mi-am luat licența UEFA, am terminat un masterat pe acest domeniu în Spania. Am lucrat foarte mulți ani și simt că o să am succes în cariera de antrenor. Într-o zi mi-am propus să antrenez naționala Mexicului și sper să mi se îndeplinească visul. O să îi respect pe toți arbitrii chiar dacă vor mai greși împotriva mea, sunt sigur că mă voi stăpâni și nu mă voi enerva.”, a declarat fostul arbitru.

Marco Rodriguez o va antrena pe Salamanca, fosta echipă a lui Bogdan Stelea. Fostul internațional român a fost legitimat la formația spaniolă timp de 7 sezoane între anii 1997 și 2004. Stelea a evoluat în 52 de partide pentru formația spaniolă.

  • 2014 este anul în care Marco Rodriguez s-a retras din arbitraj
Închide ×