Fotbal international

Arbitrul finalei CM 1990 îl distruge pe Diego Maradona. „Puteam să îl elimin înainte de meci. E un om rău!” Video

26.04.2020 | 15:57
Arbitrul finalei CM 1990 il distruge pe Diego Maradona Puteam sa il elimin inainte de meci E un om rau Video
Arbitrul finalei CM 1990 îl distruge pe Diego Maradona. "Puteam să îl elimin înainte de meci. E un om rău!"Foto: Kicker.de
ADVERTISEMENT

Arbitrul finalei CM 1990, mexicanul Edgardo Codesal, îl distruge pe Diego Maradona. RFG a învins în acea finală cu 1-0 campioana ediției precedente, Argentina, în urma penaltyului transformat de Andreas Brehme în minutul 85.

Arbitrul finalei, dezgustat de comportamentul lui Maradona

Arbitrul mexican s-a aflat mult timp după aceea sub tirul acuzațiilor argentinienilor, pentru că a eliminat doi jucători, pe Pedro Monzon și pe Gustavo Dezotti. Însă el dezvăluie comportamentul sub orice critică al lui Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

„Puteam să-l elimin înainte de începerea meciului, pentru că a înjurat în timpul intonării imnului. Mai târziu, când am decis să-l elimin pe Monzon, Maradona s-a apropiat de mine și m-a acuzat că sunt un hoț plătit de FIFA.

„O persoană tare neplăcută”

L-am văzut pe Maradona făcând niște lucruri remarcabile pe teren și am văzut că genunchiul său era umflat de la atacurile agresive ale adversarilor.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, era cel mai bun! Dar ca persoană a era tare neplăcut. A fost unul dintre cei mai răi oameni pe care i-am întâlnit în viața mea” – a povestit el pentru tabloidul britanic Daily Mail.

Argentinienii au făcut mare scandal și după meci

Showul lui Maradona și al colegilor săi nu s-a oprit acolo. După meci, în frunte cu un Diego extrem de nervos, argentinienii i-au cerut mai multe minute în șir socoteală centralului mexican, pe care l-au acuzat că a furat victoria sud-americanilor.

ADVERTISEMENT

Maradona a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lumii, pentru unii cel mai bun, mai sus decât brazilianul Pele, însă la capitolul comportament a rămas deseori nu corigent, ci repetent.

O carieră de excepție distrusă de tarele de comportament

El a fost depistat de două ori pozitiv la controale antidoping, în Italia, în 1991, pentru uz de cocaină și la turneul final al CM 1994, când, de asemeni a plecat acasă ca o victimă scoasă din competiție de complotul FIFA.

ADVERTISEMENT

Cariera cu adevărat fabuloasăa fost mult stricată de aceste ieșiri în decor ale un personaj cu evidente probleme psihice, dar, din păcate netratate.

ADVERTISEMENT