Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Arbitrul finalei Cupei Mondiale din 2022, delegat la Belgia – România. Gafă uluitoare comisă în ultimul sezon de Champions League

UEFA a stabilit arbitrul partidei Belgia - România, din etapa a doua a Grupei E de la EURO 2024, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00.
20.06.2024 | 13:53
Arbitrul finalei Cupei Mondiale din 2022 delegat la Belgia  Romania Gafa uluitoare comisa in ultimul sezon de Champions League
UEFA a stabilit arbitrul partidei Belgia - România, din etapa a doua a Grupei E de la EURO 2024, care va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au început fantastic turneul final din Germania obținând o victorie extraordinară în fața Ucrainei, scor 3-0. În schimb, ”dracii roșii”, considerați favoriții grupei, au fost învinși de Slovacia, scor 0-1.

Meciul Belgia – România, condus de arbitrul finalei Cupei Mondiale din 2022

Cu 2 zile înainte de începerea meciului Belgia – România, UEFA a anunțat că arbitrul delegat pentru acest joc este Szymon Marciniak. Polonezul în vârstă de 43 de ani este omul care a condus la centru finala Cupei Mondiale din 2022, în care Argentina a învins Franța la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Marciniak va fi ajutat la cele două linii de compatrioții săi Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumsas, din Lituania. În camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski, plus slovenul Nejc Kajtazovic.

Szymon Marciniak este considerat unul dintre cei mai buni arbitri europeni, pe lângă finala Mondialului din Qatar el fiind delegat și la ultimul act al ediției 2022-2023 al Champions League, în care Manchester City a trecut de Inter Milano, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Belgienii nu au pierdut cu Marciniak la centru

Însă, polonezul a fost în centrul unui scandal uriaș în urmă cu o lună și jumătate, după gafă colosală comisă la meciul Real Madrid – Bayern Munchen 2-1, din manșa secundă a semifinalelor Champions League.

La ultima fază a jocului, asistentul a semnalizat o poziție de ofsaid pe un atac al nemților, iar Marciniak a fluierat imediat fără să aștepte încheierea fazei. De Ligt a marcat golul care ar fi trebuit să aducă prelungirile, dar reușita sa a fost anulată. Chiar dacă pe reluări s-a văzut că poziția de ofsaid nu a existat, VAR nu ar putut interveni și astfel a rămas decizia eronată din teren.

ADVERTISEMENT

Szymon Marciniak, care se află la prima sa delegare la EURO 2024, nu a avut niciun contact până acum cu fotbalul românesc. Însă, el este un adevărat talisman pentru belgieni, care nu au pierdut cu el la centru.

Polonezul i-a condus pe belgieni în victoriile cu Grecia (2-1, în preliminariile Mondialului din 2018) și cu Italia (3-1, amical în 2015) și în remizele înregistrate în partidele amicale cu Rusia (3-3, în 2017) și cu Olanda (1-1, în 2016).

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Marius Șumudică a vorbit la FANATIK EURO despre meciul Belgia – România și crede că selecționerul Edi Iordănescu va face mai multe modificări în echipa de start, deoarece jucătorii care au evoluat cu Ucraina au făcut o uriașă risipă de energie.

ADVERTISEMENT
1,25 este COTA BETANO pentru "peste 1,5 goluri" la Belgia - România