Sporturi

Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară din ATP Tour! Motivul incredibil al deciziei

27.08.2019 | 15:27
Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019 dat afara din ATP Tour Motivul incredibil al deciziei

Arbitrul finalei masculine de la Wimbledon 2019, Damian Steiner, a fost concediat de ATP. Argentinianul a condus impecabil meciul epic dintre Roger Federer şi Novak Djokovic,încheiat cu victoria sârbului, scor 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3), însă cei de la ATP l-au dat afară pentru că a dat prea multe interviuri în presa argentiniană după Wimbledon 2019! 

Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară din ATP Tour! Motivul incredibil: A dat prea multe interviuri

În Circuitul Profesionist de Tenis, arbitrii nu au voie să acorde interviuri fără permisiunea ATP. Iar Steiner a încălcat în mod repetat această regulă. Deşi este unul dintre arbitrii de elită din tenis, Steiner şi ATP s-au despărţit la începutul acestei săptămâni.

Damian Steiner are cel mai înalt grad în domeniul arbitrilor din tenis, insigna de aur. După concediere, argentinianul nu şi-a pierdut acest statut şi poate oficia în continuare meciuri de tenis la turneele de Grand Slam. Asta pentru că cele patru turnee de Mare Şlem nu ţin de ATP Tour, însă restul turneelor importante da, aşa că sud-americanul, teoretic, poate oficia la anul la Melbourne, însă nu şi la Montreal, Roma sau Madrid. Numai că Steiner nu face parte din comisia de arbitri de la US Open din acest an.

”Multe dintre interviurile acordate de Steiner au fost o încălcare directă a protocolului standard, oficialii neavând permisiunea să discute despre anumite incidente sau meciuri, despre jucători, despre alţi arbitri sau despre reguli, din cauză că nu s-ar menţine imparţialitatea arbitrilor”, a spus ATP, într-un comunicat oficial.

Cei de la New York Times scriu că printre motivele concedierii lui Steiner se aflau şi o serie de declaraţii ale arbitrului prin care recomanda schimbarea regulilor, dar şi că ar fi spus: “Credeam că Federer va câştiga titlul la Wimbledon când a avut două mingi de meci în setul cinci al finalei cu Djokovic”

Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară de ATP Tour! Motivul incredibil al deciziei
Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară de ATP Tour! Motivul incredibil al deciziei

Carlos Ramos nu a spus niciun cuvânt despre conflictul cu Serena Williams

Nu este primul arbitru din circuit care stârneşte un scandal în ultimul an. Carlos Ramos, arbitrul finalei feminine de anul trecut de la US Open, a fost în centrul unui scandal după ce i-a dat un punct pierdut Serenei Williams. Americanca a izbucnit la adresa lui în timpul finalei spunând că a jignit-o.

Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară de ATP Tour! Motivul incredibil al deciziei
Arbitrul finalei de la Wimbledon 2019, dat afară de ATP Tour! Motivul incredibil al deciziei

După finală, scandalul a escaladat şi a căpătat proporţii globale. În ciuda presiunilor şi cererilor de a participa la interviuri, Carlos Ramos nu a făcut nicio declaraţie până în ziua de azi referitor la subiectul Serena Williams, tocmai din cauza restricţiilor impuse de circuitul profesionist. Ca urmare a acestui scandal s-a decis ca arbitrul Carlos Ramos să nu mai oficieze niciun meci al Serenei Williams.