Sport

Arbitrul finalei Ligii Campionilor din 2016 a făcut dezvăluirea momentului: “Am dat penalty ca să compensez greşeala de la golul Realului”

Mark Clattenburg, arbitrul finalei Ligii Campionilor din 2016, a dezvăluit că a acordat un penalty lui Atletico Madrid, după ce greşise la golul Realului, în semn de compensaţie.
06.11.2021 | 00:31
Arbitrul finalei Ligii Campionilor din 2016 a facut dezvaluirea momentului Am dat penalty ca sa compensez greseala de la golul Realului
ADVERTISEMENT

La cinci ani de la finala Ligii Campionilor din 2016, Mark Clattenburg, arbitrul meciului, a făcut dezvăluiri despre soarta acelui meci. Englezul a recunoscut că a greşit la golul marcat de Real Madrid, astfel că i-a oferit lui Atletico Madrid o lovitură de la 11 metri.

Acesta a susţinut că faza în care a arătat punctul cu var era una de 50%-50%, însă a luat decizia de a acorda penalty-ul, fiind conştient că greşise la golul prin care Real Madrid deschisese scorul în finala Ligii Campionilor din 2016.

ADVERTISEMENT

Mark Clattenburg, dezvăluiri la cinci ani de la finala Ligii Campionilor din 2016

În minutul 15 al finalei Ligii Campionilor din 2016, Sergio Ramos a deschis scorul, însă fundaşul lui Real Madrid se afla în poziţie de ofsaid în momentul în care Gareth Bale a deviat mingea. Mark Clattenburg a observat, însă a aşteptat confirmarea asistentului, care nu a mai venit.

“Când mingea a fost trimisă, am ştiut că a fost atinsă de Gareth Bale. Apoi a ajuns la Sergio Ramos şi a marcat. L-am întrebat pe asistent, dar era greu de înţeles din cauza zgomotului: ‘Ştii că a fost deviată mingea în mijlocul careului?’.

ADVERTISEMENT

El a îngheţat. Am putut să văd cum se uita la ecranul de pe stadion. Pur şi simplu a îngheţat, aşa că după un minut am reluat meciul.

Am avut şansa că, la două sau trei minute după pauză, am avut o fază de 50%-50% pentru un penalty. Torres a fost deştept şi i-a luat faţa lui Pepe, care l-a faultat.

ADVERTISEMENT

E genul de fază care nu vrei să decidă un meci. Am dat penalty ca să compensez greşeala de la golul Realului. Era un scenariu perfect în arbitraj şi am acordat lovitura de la 11 metri”, a declarat Mark Clattenburg pentru un podcast din Brazilia.

Antoine Griezmann a ratat penalty-ul, dar Atletico Madrid a împins finala spre loviturile de departajare

Antoine Griezmann a bătut lovitura de la 11 metri, însă vedeta lui Atletico Madrid a şutat în bară. Abia pe finalul meciului, în minutul 79, trupa lui Diego Simeone a reuşit să egaleze, prin golul lui Yannick Carrasco.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a împins finala Ligii Campionilor din 2016 până la loviturile de departajare, unde jucătorii lui Real Madrid au executat perfect, în timp ce Juanfran a fost singurul care a ratat.

Trofeul Ligii Campionilor din 2016 a fost primul din seria de trei consecutive pentru Zinedine Zidane. Anterior, francezul fusese secundul lui Carlo Ancelotti la succesul din 2014, când Real Madrid a învins-o tot pe Atletico Madrid.

Mark Clattenburg s-a retras la un an de la finala din 2016

La un an de la finala Ligii Campionilor, în 2017, Mark Clattenburg s-a retras din arbitraj şi a ieşit de pe lista arbitrilor din Premier League. Englezul a fost şeful arbitrilor în Arabia Saudită, iar doi ani mai târziu, în 2019, a revenit în arbitraj şi a mers în China, însă nu mai deţine ecusonul FIFA. Tot în 2016, Clattenburg a fost la centru şi la finala Campionatului European.

ADVERTISEMENT