Sport

”Arbitrul kamikaze” va conduce FCSB – CS Mioveni. Gigi Becali își pune mâinile în cap

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să-l delege pe centralul Marcel Bîrsan pentru a oficia disputa dintre FCSB – CS Mioveni, de sâmbătă. Arbitrul este un ”client” de casă al lui Gigi Becali.
15.10.2021 | 15:37
Arbitrul kamikaze va conduce FCSB  CS Mioveni Gigi Becali isi pune mainile in cap
ADVERTISEMENT

FCSB dispută în condiții speciale primul meci din Liga 1 după pauza internațională. Pe lângă problemele generate de numărul mare de infectări cu COVID-19 din lotul roș-albaștrilor, CCA a decis să-l delege la centru pe Marcel Bîrsan.

Arbitrul de 39 de ani este unul dintre ”clienții” finanțatorului Gigi Becali. Juristul, purtător de ecuson FIFA are o manieră personală de a conduce jocurile, care nu este de loc pe placul patronului vicecampioanei.

ADVERTISEMENT

Marcel Bîrsan, delegat în premieră la un joc al FCSB din actualul campionat

Arbitrul bucureștean de 39 de ani este unul dintre cei mai huliți ”cavaleri ai fluierului”, de către Gigi Becali. Câteva episoade derulate de-a lungul anilor au generat veritabile izbucniri nervoase ale finanțatorului FCSB.

Omul de afaceri vede roșu atunci când află că Marcel Bîrsan va oficia un joc al echipei sale. Acest lucru se va întâmpla sâmbătă, când FCSB o înfruntă pe CS Mioveni, într-un meci din cadrul etapei a 12-a.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali îl consideră pe Marcel Bîrsan un ”arbitru kamikaze” care ”respectă ordine”. Latifundiarul nu l-a criticat doar după meciurile echipei lui, ci și ale adversarilor din Liga 1, mai ales atunci când una dintre echipele implicate a fost CFR Cluj.

Centralul bucureștean va oficial doar al patrulea meci în acest sezon. Nici FCSB, nici CS Mioveni nu au mai fost arbitrate în actualul campionat de Marcel Bîrsan, pe care Gigi Becali îl acuză că a contribuit decisiv la câștigarea celui de a patrulea titlu de către CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Afaceristul l-a făcut praf pe Bîrsan, în primăvară, după un CFR – Dinamo 1-0, în care roș-albii au jucat în inferioritate numerică încă din prima repriză.

”I-am zis lui Mihai Stoica că l-a dat afară la mișto pe Anton, iar dacă nu o să dea gol (CFR Cluj – n.r.), o să îl dea afară și pe Bejan, care avea galben. Dacă nu dau gol, bagă Bîrsan mingea în poartă.

ADVERTISEMENT

Le-a dat doi oameni afară, nu mai aveau nevoie de 11 metri. Dă-le doi oameni afară celor care joacă cu mine, și nu mai am nevoie de 11 metri. O să vedeți că pe Bîrsan îl mai dă o dată cu CFR. Pe Bîrsan l-au trimis, că e kamikaze”, spunea Gigi Becali după meciul amintit.

FCSB are mari probleme de lot din cauza infectărilor cu COVID-19

Meciul dintre FCSB și CS Mioveni se joacă în condiții speciale pentru trupa lui Edi Iordănescu. Antrenorul roș-albaștrilor a fost depistat pozitiv cu COVID și nu va sta pe bancă.

Aproape întreg staff-ul lui Iordănescu este în carantină după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar ultimele antrenamente au fost conduse de Mihai Pintilii.

Straton, Șerban, Oaidă și Codrea sunt în carantină și ei după ce s-au infectat cu virusul ucigaș, iar Budescu și Cristea sunt în continuare suspecți. Aceștia se alătură jucătorilor accidentați pe care FCSB nu se va putea baza în perioada următoare.

Meciul FCSB – CS Mioveni se joacă sâmbătă, de la 20:30, pe stadionul din Buzău, iar brigada de arbitrii condusă de Marcel Bîrsan îi mai are în componență pe asistenții Valentin Avram și Marius Cristian Marchidanu, arbitru de rezervă fiind Marian Barbu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 3,55 este cota pentru „ambele înscriu și sub 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!  

ADVERTISEMENT